Berecz Zsombor és a Vérlovagok is várják a közönség szavazatait az idei Highlights of Hungary-n

Highlights of Hungary
Highlights of Hungary
Vágólapra másolva!
Idén sem lesz egyszerű dolga a közönségnek, hiszen a Highlights of Hungary nagykövetei gondoskodtak arról, hogy valóban értékes, szeretnivaló és példaértékű kezdeményezések és történetek kerüljenek a jelöltek közé.
Vágólapra másolva!

Ahogy az már megszokott, az összeállítás kategóriák nélkül készült, de rendkívül változatos területekről sikerült válogatni – képviselteti magát a technológia és az üzleti világ, a kultúra, a tudomány, a zene és a sport is. Kis kezdeményezések, nagy célok és még nagyobb eredmények szerepelnek a különleges összeállításban, mely nem csak Magyarország határain innen, hanem az azon túli magyarlakta vidékeken is kereste a kiemelkedő történeteket.

A jelöltek között találjuk idén Berecz Zsombor olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok magyar vitorlázót, a sürgős beavatkozásokhoz azonnal vért szállító Vérlovagokat is, de lehet szavazni az eCall rendszerére, melyet bárki beszerelhet az autójába, és egy autóbaleset esetén magától elküldi a jármű pozícióját, az utasok számát a segélyhívó központnak.

Highlights of Hungary. A kép illusztráció. Forrás: Origo

Várja a szavazatokat a Székelyföld szellemi és kulturális örökségét ápoló Székelyföldi Legendárium,

és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint az életútinterjúk alapján memoárköteteket készító Memoár Műhely is. A jelöltek teljes listája és rövid bemutatása ide kattintva érhető el.

Összesen ötven történet várja a közönség szavazatait, melyet a Highlights of Hungary weboldalán lehet leadni a következő két hétben (február 3-17).

Egy szavazó tíz történetre voksolhat, a legtöbb szavazatot begyűjtő jelölt kapja a 2 millió forinttal együtt járó Highlights of Hungary elismerést.

Idén a nagykövetek is odaítélhetnek egy díjat a közönségtől függetlenül, ez szintén kétmillió forintos anyagi elismeréssel társul, ezt a közönségdíjjal együtt, február 24-én adják át egy online gálaműsor során.

Az esemény online is követhető lesz, ezen a linken.

Az idei nagykövetek:

Trunk Tamás - Z generációs brand tanácsadó, szerző, YouTuber, válogatott síelő
Bagossy Norbert - Fonogram-díjas Bagossy Brothers Company alapítója
Gém Péter - A Dorko márka és a Dorko Vakvezető Kutyakiképző Központ alapítója
Mádai Vivien - Televíziós műsorkészítő, szerkesztő, műsorvezető.
Trellay Levente - A 100sparks alapítója, a TELEP és a TELEP Galéria, valamint a BUDAPEST BÄGEL alapítója
Margaret Ann Dowling - Márkatanácsadó
Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház főigazgatója
és felesége, Máthé Zsuzsa újságíró, a Szent István Intézet igazgatója
Nagy Viktor - Olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, kapus poszton, Immunetec Proof Kft. alapítója
Nagy Anna- Az Egyszülős Központ alapítója és vezetője, Highlights of Hungary jelölt 2018-ban
A Highlights of Hungary csapata (Oláh Zsanett, Pintér-Tomka Emese, Böszörményi-Nagy Gergely, Remete Tibor).