Újabb kínai autómárka hódítaná meg Európát

Voyah, kínai, kína, márka, autó, autómárka
BEIJING, CHINA - SEPTEMBER 27: Citizens wear protective masks as they visit A Voyah EV car during 2020 Beijing International Automotive Exhibition at China International Exhibition Center on September 27, 2020 in Beijing, China. (Photo by Lintao Zhang/Getty Images)
Vágólapra másolva!
A Dongfeng Motorhoz tartozó Voyah bejelentette, hogy még ebben az évben megkezdi elektromos autóinak forgalmazását Európában. Az első, kontinensünkön értékesített modell az úgynevezett Free sportterepjáró lesz, amely a tervek szerint júniusban kerül piacra Norvégiában, kiszállítása pedig 2022 utolsó negyedévében kezdődik. Az értékesítés indulását egy bemutatóterem megnyitása kíséri Oslo központjában, amely a legelső lesz a cég számára Kínán kívül.
Vágólapra másolva!

A Villanyautósok.hu cikke szerint

a Voyah egy nagyon fiatal prémium márka, elindulását a 2020-as Pekingi Autószalonhoz köthetjük, ahol két elektromosautó-koncepcióval jelent meg a közönség előtt.

2021 augusztusában megkezdődött a Free SUV kiszállítása a cég hazai piacán, az év végéig 6791 járművet adott át a kínai vásárlóknak.

A Voyah Free egy 4,9 méter hosszú elektromos SUV, amely három meghajtási opcióval kapható. A hátsókerékhajtású változat teljesítménye 255 kW, NEDC hatótávja pedig 505 kilométer a 88 kWh-s akkumulátorral. Az összkerékhajtású modell 510 kW teljesítményt ad le, és 475 kilométeren keresztül tudja kivenni az energiát az akkumulátorból.

A Voyah Free egy 4,9 méter hosszú elektromos SUV, amely három meghajtási opcióval kapható Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Lintao Zhang

Emellett Kínában kapható egy 33 kWh-s akkumulátorral szerelt hatótávnövelős változat, amelyben egy 1,5 literes motor veszi át a villanymotor szerepét szükség esetén. Itt a 860 kilométeres NEDC hatótávból 140 kilométer elektromos.

Free után később újabb elektromos autókat hoz Európába a Voyah, és új európai piacokra is tervez belépni, de ezek időpontja egyelőre nem ismert.