Leolvasná az emberi testbeszédet a Google új technológiája

Google Soli szenzor
Vágólapra másolva!
Továbbra is fejleszti a Soli radartechnológiát a Google: ez a jövőben az emberi testbeszéd pontos leolvasását tenné lehetővé.
Vágólapra másolva!

A Google még a Pixel 4 szériás mobiljainál próbálkozott meg a Soli radartechnológia használatával, nagy sikert azonban nem ért el, ahogy a készülékek sem – így átmenetileg letettek erről az irányról. Most azonban újabb információkat osztottak meg arról, hogy a Soli radartechnológia fejlesztése folytatódott.

Google Soli szenzor Forrás: Google

Alapvetően az emberek és a gépek közötti interakciót segítenék azzal, hogy az emberi testbeszéd pontos felismerését lehetővé teszik. Így elég integetni vagy elfordítani a fejünket, mindez kiválthat valamilyen műveletet. A technológiát mozgásérzékelő szenzorokkal és algoritmusokkal is kombinálják.

A Google reményei szerint így kevésbé kell majd függenünk az eszközöktől, azok pedig segítőkészebbé válhatnak. Az algoritmusok felismernék, ha valaki csak elmegy az eszköz mellett, vagy azzal akar is valamit csinálni. Az elfordulást, odafordulást, odapillantást is észlelnék az algoritmusok, az apróbb, finomabb testbeszéddel együtt.