Vágólapra másolva!
Christian Eriksen úgy fogalmazott, újra futballistának érezte magát, mivel szombaton góllal tért vissza a dán válogatottba. Ennek ellenére nem lehetett felhőtlenül boldog, ugyanis a lefújást követő pályaszéli interjú közben azonban két érmével is megdobták az amszterdami arénában.

A dánok 4-2-re kikaptak a hollandoktól az Amszterdamban rendezett barátságos mérkőzésen. A 30 éves középpályás a szünetben állt be pályafutása 110. válogatott meccsén, és két perc sem kellett hozzá, hogy a hálóba találjon. A 74. percben megint eredményes lehetett volna, ám a kapufát találta el.

"Sok időt töltöttem távol a válogatottól, de most újra futballistának éreztem magam. Nagyon örülök, hogy visszatérhettem. A gólszerzés csak a ráadás, de csodálatos érzés volt, már nagyon vártam" -

nyilatkozta.

Christian Eriksen góllal tért vissza a dán válogatottba Forrás: AFP/John Thys

Eriksen a részben budapesti rendezésű tavaly nyári Európa-bajnokságon, a június 12-én, Finnország ellen játszott koppenhágai csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, majd hazatért.

Az olasz bajnoki címvédő Internazionale decemberben felbontotta a szerződését, mert Olaszországban nem léphet pályára olyan labdarúgó, akinek szívritmus-szabályozót ültettek be a szervezetébe. Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

"Örülök, hogy hozzám került a labda, csodálatos érzés volt, hogy így sikerült a befejezés. Tökéletes módja volt a visszatérésnek.

- nyilatkozta.

Eriksen hozzátette, már nagyon várja a novemberben és decemberben sorra kerülő világbajnokságot, de addig még sok meccsük van, és elsősorban azokra kell összpontosítania.

A játékos szombat este megköszönte a kedves fogadtatást, hiszen az amszterdami közönség ovációja közepette lépett pályára a szünet után. A sportszerű gesztust az is magyarázza, hogy korábban öt sikeres idényt töltött az Ajax csapatánál.

Ennek ellenére akadtak sajnos olyan drukkerek is, akik érthetetlen módon érmékkel dobták meg a meccs utáni interjú közben

- írja a BBC-re hivatkozva az nso.hu.

„Előbb a hátamon, majd a vállamon találtak el. Ez egyszerűen idiotizmus, nem tudom ennek mi volt az értelme. Lehet, meg akarták venni a mezemet"

– mondta el a dán játékos a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Eriksen elmondta még, felszabadultabbnak érzi magát jelenleg, mint eddig bármikor pályafutása során.

„Talán egy kicsit nyugodtabb vagyok, mint korábban. Azt gondolom, ez annak is köszönhető, hogy öregszem, és

– árulta el a 30 éves klasszis.