Az ukrán elnök arra számít, hogy a magyar baloldal fegyvert fog szállítani Ukrajnába és elzárják a gázcsapot

Ukrán válság 2022, orosz, ukrán, háború, Ukrajna, Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij, portré
In this handout picture taken by the Ukrainian Presidency Press Office and released early on March 15, 2022, Ukrainian President Volodymyr Zelensky delivers a video address in Kyiv. (Photo by Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / Ukrainian presidential press service / handout" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
Minden jel arra utal, hogy Volodimir Zelenszkij arra számít, hogy a baloldal esetleges választási győzelme esetén fegyvert és katonákat küldene Ukrajnába. Legutóbb erre tett célzást az ukrán elnök egy videónyilatkozatában.
Vágólapra másolva!

Mint korábban arról beszámoltunk, a baloldal és Márki-Zay Péter háttértárgyalásokat folytat Ukrajnával. Mindez veszélyes kockázatot rejt magában hazánk békéjére és biztonságára nézve, ugyanis bármiféle ilyen jellegű tárgyalás kiemelt kockázatot hordoz magában.

Volodimir Zelenszkij Forrás: AFP/Handout/Ukrainian presidential press service

Az ukrán elnök legutóbbi nyilatkozata eléggé militáns és tökéletesen illeszkedik a háttéregyeztetésekbe; Zelenszkij mindenképp fegyvert és katonákat szeretne Ukrajnába, nemcsak Magyarországról, hanem egész Európából is. Az elnök egész egyszerűen a béke és a semlegesség mellett kiálló országokat orosz pártinak bélyegzi meg, és véleménye szerint véget kell vetni Budapest kifogásainak, ami tulajdonképpen a nemzeti érdekeink figyelembe vétele:

"Nem lehetnek orosz csápok Európában, amelyek belülről feszítik az Uniót, és még most is segíteni próbálják Oroszországot, hogy a lehető legtöbb pénzt keresse. Mindenki pontosan tudja, az EU-ban ki áll szemben az emberiességgel és a józan ésszel, ki az, aki semmit sem tesz Ukrajna békéjéért. Ennek véget kell vetni, Európa pedig nem hallgathatja tovább Budapest kifogásait."

Az ukrán elnök fenti szavai arra engednek következtetni, hogy Kijev fegyvereket és kiterjesztett szankciókat szeretne, ami úgy valósulhatna meg, hogy ha Budapesten más kormányt választanának.

Ez egy egyértelmű célzás arra, hogy a hazai baloldal fegyvereket szállítana Ukrajnának, kockáztatva országunk biztonságát, és elzárnák a gázcsapot, ami beláthatatlan, katasztrofális következményekkel járna a nemzetgazdaságra nézve.