Dzsudzsák még vágyik rá, hogy a válogatottban játszhasson

magyar válogatott
Hungary's national team players (Lto R) captain Balázs Dzsudzsák, goalkeeper Dénes Dibusz, László Kleinheisler, Ádám Nagy, Richard Guzmics, Zoltán Gera, Ádám Lang, Attila Filola, Tamás Priskin, Mihály Korhut and Adam Szalai observe a minute of silence the victims of the Brussels attack and the late Hungarian coach Istvan Verebes prior to the friendly football match Hungary v Croatia in Budapest, Hungary on March 26, 2016. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A 108 válogatottságával Király Gáborral holtversenyben rekorder Dzsudzsák Balázs a Sportrádióban adott interjút Lantos Gábornak, az Origo sportrovat vezetőjének, amiben beszélt a Lokiról, a Sztanyiszlav Csercseszovhoz fűződő kapcsolatáról és a válogatottságról is.

"Meg akartam mutatni, hogy Debrecenben is vannak lehetőségek, és itt is lehet fejlődni, és akár a PSV-be is eljuthat valaki, hogy külföldön is futhat be karriert.

Az élvonalban talán még fontosabb szerep hárul rám, mint a másodosztályban. Nagyjából a negyediktől a tizenkettedik helyig mindenki a kiesés ellen játszik. Az egyik héten a negyedik helyért játszol, de ha nem nyersz, akkor a következőben már szorul a hurok" - mondta DVSC legrutinosabb játékosa a hazatérése okairól.

Dzsudzsák Balázs a pályán és az öltözőben is vezére a DVSC-nek Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Az NB I-ről elmondta, hogy szokatlan számára a bajnoki csatákkal járó stressz, hogy minden mérkőzésnek tétje van.

A Lokiról szólva elmondta, legfontosabb feladatuk az lenne, hogy stabilizálni tudják a csapatot, hogy mindenki minden edzésen ugyanolyan keményen dolgozzon, mert, ha nem így van, akkor a következő bajnokin elmegy egy félidő, és máris bajban vannak.

"A Debrecennek erős a kerete, de valamiért eddig nem tudtuk stabilizálni, és emiatt vagyunk középcsapat. Vannak tehetségeink, de kell, hogy a csapat higgyen magában" - mondta a rutinos szélső.

Dzsudzsák a Dinamo Moszkvánál töltött időszakából jól ismeri a Ferencváros jelenlegi edzőjét, Sztanyiszlav Csercseszovot, akiről nagyon jó véleménnyel van.

Nekem is jó idényem volt, amikor együtt dolgoztunk, remek erőnléttel. Múltkor éppen Varga Rolival sétáltunk Budapesten, amikor összefutottunk az utcán. Viccesen mondta, hogy még mindig a 2014–2015-ös évad felkészülése miatt tartok itt. Ő nagyon hisz ebben, nagyon jó ember, és már csak a kapcsolat miatt is szurkolok neki" - mondta Dzsudzsák, aki szerint egyértelműen a listavezető Fradinak van ma a legerősebb kerete a bajnokságban.

Természetesen szóba került a válogatottság is. Az látszik, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány már nem számít a 108-szoros válogatott játékosra, Dzsudzsák azonban még mindig vágyik rá, hogy címeres mezt ölthessen.

Dzsudzsák Balázs (balról az első) éveken át volt a magyar válogatott csapatkapitánya Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

"Egyelőre nem szeretném megosztani az érzéseimet ezzel kapcsolatban, mert abból napokig téma lenne. Nem is az a cél, hogy bármit is kirobbantsak, vagy hogy véleményt formáljak. Ha eljön az ideje, szívesen kifejtem a gondolataimat. Most már sokkal nyugodtabban tudok beszélni erről, de azért még biztos, hogy a végére felhúznám magam.