A levegőben repedt pókhálósra egy repülőgép pilótafülkéjének ablaka - fotó

Delta, Delta Airlines, repülőgép
Delta Air Lines Boeing 737-800 commercial aircraft as seen on final approach landing at New York JFK John F Kennedy International airport in NY, USA on February 13, 2020. The narrow body passenger plane has 2 CFMI jet engines. The B737NG airplane has the registration N3766. Delta Airlines DL DAL is the second-largest airline in the world, a member of SkyTeam airline alliance. (Photo by Nicolas Economou/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Kényszerleszállást hajtott végre Denverben még csütörtökön a Delta Airlines egyik Salt Lake City-ből Washingtonba tartó járata, miután a pilótafülke ablaka repülés közben olyan súlyosan megrepedezett, hogy kevés híján betört.
Vágólapra másolva!

A Delta 760-as járatának személyzete "vészhelyzetet hirdetett a pilótafülke repedt szélvédője miatt" - áll az amerikai Szövetségi Légiközlekedési Hivatal (FAA) az Insidernek eljuttatott közleményében. Az esetről a lap csak nemrég számolt be, cikkükben jelezték: a repedés oka egyelőre még nem ismert, az FAA azt közölte, szakértők bevonásával vizsgálják az esetet.

Az egyik utas egy tévécsatornának azt nyilatkoza, hogy a járat indulása után nagyjából másfél órával a repülőgép személyzete arról tájékoztatta az utasokat, hogy egy ablak sérülése miatt 10 perc múlva "rendkívüli" leszállást hajtanak végre Denverben.

Egy másik utasnak a földet érés után valamilyen módon sikerült a sérült ablakról - egész pontosan a pilótafülke szélvédőjéről - fotót készítenie, amit közösségi felületen osztott meg:

Az Insidernek adott nyilatkozatában a Delta azt mondta, hogy a gépen "repülés közben műszaki problémát tapasztaltak", és "óvatosságból a repülőgép személyzete a gépet Denverbe irányította".

A repülgép problémamentesen landolt Denverben, a Delta egy másik repülőgéppel szállította onnan tovább az utasokat. Az esetről a további részletek egyelőre nem ismertek.

A járatot a légitársaság egy Boeing 757-200 típusú géppel teljesítette a légiforgalmi adatok szerint.