Vágólapra másolva!
Hihetetlen teljesítményt nyújtott Keszthelyi Rita. Az UVSE pólósa Athénban az Euroliga Final Four-tornán két mérkőzésen csapata 17 góljából tizenegyet vállalt.

Világklasszis produkcióval rukkolt elő az olimpiai bronzérmes magyar válogatott ász, Keszthelyi Rita. Az UVSE vízilabdázója a görög Olimpiakosztól az elődöntőben elszenvedett 18-11-es vereség során kilenc gólt dobott, aztán a Padovával szembeni bronzmeccsen – az olaszok 11-6-ra nyertek - kétszer volt eredményes, így összesen 11 góllal zárta a hétvégi viadalt.

"Alighanem másként alakulnak a dolgok, ha a görögökkel szemben 2-3 társam szintén a hálóba talál

– jegyezte meg Keszthelyi a Borsnak, aki az Olimpiakosz ellen kapott egy 20 méteres átadást Magyari Alda kapustól, majd a labdát csak be kellett pöccintenie a hellászi hálóba. – Aldával egyre pontosabb, eredményesebb az együttműködésem, és ebből a nyári budapesti vb-n is profitálhatunk."

Keszhelyi Rita világklasszis teljesítményt nyújtott Forrás: UVSE, Facebook

Bíró Attila szövetségi kapitány ennél tovább ment.

"A 17 találat közül Rita 11 gólja unikum, megismételhetetlen az Euroliga-históriában, arra a férfiak sem voltak, de nem is lesznek képesek – jelentette ki a szakember.

- Magyari és Keszthelyi a hosszú, tért ölelő indításokat olykor művészi szintre emeli, ugyanis rengeteget gyakorolják."

A válogatott kapitánya nem csodálkozik azon, hogy a IV. kerületiek az utolsó, a 4. helyen végeztek a Final Fourban.

Ha az UVSE és a másik ütőképes magyar együttes, a Dunaújváros afféle vegyes csapatát küldtük volna Athénba, és ráadásként kapnak három külföldi világsztárt, megnyerték volna ezt a sorozatot" – vélte Bíró.