Már 3-1-re vezet a Csíkszereda a Fradi elleni hokidöntőben

BECZE Tihamér; KÓGER Dániel
A Csíkszereda egy győzelemre a címvédéstől a jégkorong Erste Ligában
Vágólapra másolva!
A címvédő SC Csíkszereda 4-2-re győzött a magyar bajnok FTC-Telekom otthonában a jégkorong Erste Liga döntőjének negyedik, szerdai mérkőzésén, így már 3-1-re vezet az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, amely szombaton Székelyföldön folytatódik.

A vendégekhez visszatért eltiltásából Becze Tihamér, ugyanakkor a hazaiaknál változatlanul hiányzott Nagy Gergő, aki azért kapott három összecsapásra szóló eltiltást, mert az első felvonáson ütközött Salló Alpárral, aki kórházba került.

A nyitó találkozót az FTC nyerte idegenben, a második és harmadik meccset viszont a címvédő.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, és ugyan hazaiaknak több lövésük volt, a Szereda előtt adódott több ziccer, ráadásul a 9. percben Gyenyisz Kuljas hatalmas erejű lövéssel megszerezte a vezetést. A második játékrész csíki kapuvassal indult, majd emberelőnyben Kulmala Rasmus egyenlített, Adorján Attila elől Cody Fowlie takarta a kilátást. Három perc múlva - ugyancsak létszámfölényben - Adrej Taratuhin egy szép háromszögelést követően a kapu elől mattolta Arany Gergelyt.

A Csíkszereda egy győzelemre a címvédéstől a jégkorong Erste Ligában Forrás: MTI/Illyés Tibor

A szünet előtt ismét emberelőnybe került a székely alakulat, ám Hajós Roland veszélytelennek tűnő távoli lövése Adorján lepkés kesztyűjéről bepattant.

A záró harmadban Kóger Dániel kísérlete csattant a kapuvason, majd csapata kihagyott egy emberelőnyt, ami megbosszulta magát: Taratuhin a kapu elé beemelt pakkot megszerezte, és közelről a gólvonal mögé húzta. Keményen harcolt az egyenlítésért az FTC, ám az utolsó percben Részegh Tamás üres kapus gólt szerzett.

Eredmény, döntő, 4. mérkőzés:
FTC-Telekom-SC Csíkszereda (romániai) 2-4 (0-1, 2-1, 0-2)
gólszerzők: Kulmala (31.), Hajós (39.), illetve Kuljas (9.), Taratuhin (34., 50.), Részegh T. (60.)
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-1, a Csíkszereda javára.

A párharc következő mérkőzését szombaton Csíkszeredában rendezik, és ha nyer a házigazda, akkor megvédi Erste Liga címét.