Azt sem tudta, hol van, mégis óriásit védett a hokikapus - videó

Los Angeles Kings v Colorado Avalanche GettyImageRank2 Color Image hockey national hockey league nhl Horizontal SPORT ICE HOCKEY
DENVER, CO - APRIL 13: Goaltender Darcy Kuemper #35 of the Colorado Avalanche blocks a tipped shot off the stick of Gabriel Vilardi #13 of the Los Angeles Kings as Cale Makar #8 of the Colorado Avalanche defends during the second period at Ball Arena on April 13, 2022 in Denver, Colorado. Justin Edmonds/Getty Images/AFP (Photo by Justin Edmonds / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Colorado Avalanche 7-4-re legyőzte a vendég Carolina Hurricanest, és megnyerte az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL Nyugati Főcsoportját.

A denveri csapatnak ez volt sorozatban a kilencedik győzelme, amiből az újonc Ben Meyers is góllal vette ki a részét élete első NHL-meccsén. A meccs legszebb jelente azonban az Avalanche kapusának, Darcy Kuempernek a nevéhez fűződik, aki szó szerint érzésből is tud védeni:

Miután az Edmonton Oilers hazai jégen 4-0-ra legyőzte a Vegas Golden Knights együttesét, a Calgary Flames rájátszásba jutása már az Arizona Coyotes elleni mérkőzés előtt biztossá vált. A rendkívül felszabadultan és eredményesen hokizó házigazdáknál Johnny Gaudreau és Matthew Tkachuk egyaránt két góllal és két gólpasszal, Dillon Dube két találattal, a kapus Jacob Markstrom pedig 25 védéssel járult hozá a sikerhez.

Az első harmad után még a vendégek vezettek, majd a második felvonásban a Calgary két és fél perc alatt négyszer talált be, ezzel megalapozta győzelmét. Ez volt a második leggyorsabb négygólos sorozat a klub történetében, az első 1993. február 10-én a San Jose elleni volt, de ahhoz mindössze 1:21 perc kellett.

A Flames a Colorado Avalanche és a St. Louis Blues után harmadikként jutott tovább a nyugati főcsoportból.

A Washington Capitals a Montreal Canadiens otthonában nyert 8-4-re. Anthony Mantha a második harmadban 34 másodperc alatt kétszer is betalált, továbbá két gólpasszt adott. Alekszandr Ovecskin is eredményes volt a fővárosiaknál, szezonbeli 47. gólját szerezte, ezzel az NHL rangsorában minden idők harmadik legeredményesebbjeként álló orosz csatár 777 találatnál tart.

Eredmények:
Boston Bruins-Pittsburgh Penguins 2-1
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 4-3
New York Rangers-Detroit Red Wings 4-0
St. Louis Blues-Minnesota Wild 6-5, hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Vegas Golden Knights 4-0
Buffalo Sabres-Philadelphia Flyers 4-3
Montreal Canadiens-Washington Capitals 4-8
Ottawa Senators-Toronto Maple Leafs 4-5, hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning-Winnipeg Jets 7-4
Dallas Stars-San Jose Sharks 2-1
Colorado Avalanche-Carolina Hurricanes 7-4
Calgary Flames-Arizona Coyotes 9-1
Seattle Kraken-New Jersey Devils 4-3
Los Angeles Kings-Columbus Blue Jackets 2-1