Olyan bejelentést tett a Lidl, aminek sokan fognak örülni

Lidl
A logo is pictured on a sign outside a Lidl supermarket store in London on September 26, 2016. - Aldi UK announced on Monday that it will invest Ł300 million ($389 million, 346 million euros) to revamp its stores over the next three years. Aldi and its German rival Lidl have boomed in Britain, grabbing market share from traditional supermarkets Asda, Morrison, Sainsbury's and Tesco, as customers tightened their belts to save cash. (Photo by Daniel Leal-Olivas / AFP)
Vágólapra másolva!
A Lidl Magyarország tesztjelleggel elindította a használt sütőolaj-visszagyűjtést - közölte a társaság az MTI-vel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a tárolóedényeket hat áruházhoz helyezték ki, az első ütem lezárását követően a gyűjtőpontok bővülnek. Ismertetik, hogy a kihűlt étolajat palackba kell gyűjteni, és ezt lehet bedobni a kijelölt szelektív gyűjtőbe.

Tőzsér Judit, a Lidl Magyarország vállalati kommunikációs vezetője a közlemény szerint kiemelte, a cég stratégiájában meghatározó szerepe van a fenntarthatóságnak, az elmúlt években számos környezetvédelmi intézkedést valósítottak meg,

a használt sütőolaj-visszagyűjtés újabb jelentős mérföldkő, amivel környezetbarát alternatívát kínálnak a vásárlóknak.

Illusztráció Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

A Németországban 1930-as években alapított Lidl 2004-ben nyitotta meg Magyarországon első logisztikai központját és 12 üzletét. Jelenleg 191 áruházzal van jelen Magyarországon, több mint 8500 munkavállalót foglalkoztat. A vállalat termékeinek mintegy 60 százalékát magyar beszállítóktól szerzi be.