Piros Zsombor feladta a spliti döntőt, de a top 200-ba jut a világranglistán

PIROS Zsombor; MILLMAN, John
Torino, 2021. november 27. Piros Zsombor az ausztrál John Millman ellen játszik a tenisz Davis-kupa torinói döntőjében, a D csoport első fordulójának Magyarország-Ausztrália mérkőzésén 2021. november 27-én. MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco
Vágólapra másolva!
Piros Zsombor hátsérülés miatt feladta a spliti 46 ezer euró (16 millió forint) összdíjazású salakpályás challenger-tenisztorna döntőjét, de így is bejut a legjobb 200-ba a világranglistán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az egyelőre 211. helyen jegyzett játékos - miután az elődöntőben Valkusz Mátét verte - vasárnap Christopher O'Connell (147.) ellen lépett pályára. Piros már a finálé előtt is hátproblémákkal küzdött, de fájdalomcsillapítókkal megpróbálta a játékot. Az első játszmában az ausztrál 3:2-es előnynél brékelt, majd 6:3-ra megnyerte a szettet. Piros a másodikban is elvesztette a szerváját, majd 6:3, 2:0-nál feladta a meccset.

A Davis Kupa-válogatott játékos második challenger-fináléját vívta, s e heti szereplésével hétfőn a 188. helyre lép előre a világranglistán, amely új karriercsúcs lesz.

Ami a sérülését illeti, egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos, de a jövő héten Piros már elvileg az ostravai versenyen szerepel majd a több mint egyéves kényszerszünet után visszatérő Balázs Attilával együtt.