Krisztusi korba lépett: édesapja az úszónő kedvencével lepné meg a szülinapos Hosszú Katinkát

HOSSZÚ Katinka, tokio 2020, edzés
Hosszú Katinka úszó a Tokiói Vizes Központban tartott edzésen 2021. július 20-án
Vágólapra másolva!
Vasárnap Hosszú Katinka köszöntötte az édesanyját, ma pedig a szülők, a család, a szerettei és a szurkolók gratulálnak a háromszoros olimpiai bajnoknak a 33. születésnapján. 

Ugyan egy hölgy életkorát nem illik tudatni, de Hosszú Katinka, aki a magyar szurkolók szeme előtt nőtt fel, lett Európa-, világ- és olimpiai bajnok, nem is titkolhatná éveinek a számát. Amúgy, bárki kiszámolhatja, ha Katinka 1989. május harmadikán látta meg a napvilágot, akkor hány éves a mai napon.

"Bizony, krisztusi korba lépett Katka"

– mondta a Borsnak az úszónő édesapja. "Sajnos vagy szerencsére

ahol újra szoríthatok neki. Már alig várom a Duna Arénában a versenyeket, mert olyan hangulatot, mint amilyet a magyarok tudnak produkálni, senki más nem képes."

Hosszú Katinka kedden ünnepli a születésnapját Forrás: MTI/Kovács Tamás

Az egykori kosárlabdázó, ma már inkább "csak" büszke papa, persze sajnálja, hogy nem ölelheti meg személyesen lányát a születésnapján. Persze azt is tudja, egy hogy sportolónak keményen kell készülni a versenyekre, különösen ha azt itthon, Budapesten rendezik.

"Mindennek eljön az ideje" – jelentette ki Hosszú István. – Ha igaz, akkor néhány nap múlva, kilencedikén találkozom Katkával, mert itt Baján is bemutatják a róla készült filmet. Remélem,

akkor ránk is lesz egy pici ideje, legalább annyi, hogy egy finom halászlé erejéig hazalátogasson."

Hosszú István elmondta, Katka kedvence a bajai halászlé, amit ő – bizonyítottan is – olyanra tud megfőzni, mint kevesen a világban, de Baján bizonyosan.

mondta István – Ha nem, akkor sem lesz baj, majd a vébé után bepótoljuk a szülinapot és a bográcsozást is. Mert a halászlé csak a bográcsban főzve az igazi!"