Káosz Budapesten: áll a munka, alig halad a Blaha Lujza tér felújítása

Vágólapra másolva!
Unatkozó, az aluljáróban focizó munkások a budapesti Blaha Lujza téren: korábban ezek a képek fogadták a budapestieket a főváros egyik legforgalmasabb részén. Az összkép azóta sem változott.
Vágólapra másolva!

Szinte lehetetlen küldetés, hogy a Blaha Lujza tér elkészüljön határidőre, 2022 végére. Az építkezést többször is szemügyre vette a Metropol, amely hasonló következtetéseket vont le. A lap 2021 októberében filmezte le a munkásokat, akik közül többen pihentek, mint ahányan dolgoztak - nem volt ugyanis mit csinálni, nem volt előkészítve a munka.

Az egyik brigádvezető konkrétan el is ismerte, hogy nem csinálnak semmit, egy másik munkás pedig arról számolt be, hogy a kollégái az aluljáróban fociznak. A videónak napokon belül következménye lett, ám nem az, hogy az építkezés kivitelezői jobban megszervezték volna a munkát, hanem inkább eltakarták a munkálatok helyszínét.

Amikor a lap újságírói visszamentek 2022 februárjában, akkor azt tapasztalták, hogy napokon, heteken keresztül állt az építkezés. A Metropol lefényképezte a tér ugyanazon részét több napon keresztül, és nyilvánvalóvá vált, hogy gyakorlatilag nem történik semmi.

Fotó: Magyar Nemzet

A munkálatok azóta ugyanolyan ütemben folynak, most is hasonló látvány fogadja a Blaha Lujza téren átutazókat: unatkozó munkások, változatlan terep. Késés esetén borítékolható a főpolgármester reakciója, aki vagy széttárja a kezeit, vagy a kormányra fogja majd a dolgot. Mindeközben pedig ugyanazokat érnek kellemetlenségek, akikre Karácsonyék eddig sem voltak tekintettel: az autósokat.