Bíró elé áll a férjét mellkason szúró asszony

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Ma tartják meg az első, az előkészítő ülést annak a Pest megyében élő asszonynak az ügyében a Budapest Környéki Törvényszéken, aki két évvel ezelőtt mellkason szúrta a férjét egy családi veszekedés során. A támadót emberölési kísérlettel és más bűncselekményekkel is vádolják. 
Vágólapra másolva!

Egy pár mindkét tagja alkoholistaként élte az életét. A vádirat szerint több évtizede tartó házasságuk konfliktusokkal és rendszeres összetűzésekkel volt terhelt. Veszekedéseik gyakran
tettlegességbe torkollottak. Ennek ellenére mindketten erősen függtek a másiktól. Háztartásbeliként a nő az otthoni feladatokat látta el. Gyakran sérelmezte, hogy nem dícséri meg a férje, miközben ő nem végzi el a nehezebb munkákat a ház körül.

2020. szeptember 8-án is ittak, majd a férfi nekiállt vacsorát készíteni, amiben a felesége többször megzavarta arra hivatkozva, hogy a főzéshez használt eszközt ő vásárolta. Nem sokkal később a házaspár között hangos vita robbant ki, ami aztán elfajult.

Az asszony felkapott egy konyhakést, amivel mellkason szúrta a férjét, a szíve tájékán.

Férjének még volt annyi ereje, hogy kicsavarja a kést támadója kezéből és még párszor meg is ütötte. Nem sokkal később viszont, amikor leült vacsorázni, rosszul lett és le kellett feküdnie. Az asszony nem kérdezte meg, hol sérült meg, vagy hogy jól van-e. Kislányuk hívta a rendőröket és a mentőket, mert látta, amit az anyja tett az apjával.

Apja nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett és közvetetten életveszélyes állapotba került.

A hosszabb időn át zajló családi krízis, szülei folyamatos vitája, veszekedése, alkoholizáló magatartása és az, ami 2020. szeptember 8-án történt, a szakértők szerint a kislány pszichés fejlődését megterhelte, értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyosan veszélyeztette. Az ügyben ma tartanak előkészítő ülést a Budapest Környéki Törvényszéken. A nőt emberölés kísérletével és más bűncselekménnyel vádolták meg.