Fél év után elfogták a mackónadrágost, aki ki akart rabolni egy dohányboltot - videó

több nyomot rögzítettek a dohányboltban, és egy rendőrkutyát is bevetettek, hogy megtalálják a férfit
több nyomot rögzítettek a dohányboltban, és egy rendőrkutyát is bevetettek, hogy megtalálják a férfit
Vágólapra másolva!
Hétfőn csaptak le a Pest megyei rablási nyomozók a Heves megyei otthonában arra a 39 éves férfire, aki  még novemberben próbált meg kirabolni egy trafikot Dunakeszin. Az a szürke melegítőnadrág is előkerült, amit a támadás idején viselt.
Vágólapra másolva!

Egy dunakeszi dohánybolt alkalmazottjától követelte a bevételt a férfi tavaly ősszel, 2021. november 12-én kora délután.

Kezében egy sniccert szorongatott, miközben az eladót lelövéssel, aztán agyonszurkálással fenyegette.

Az eladó nem ijedt meg és nem adott neki pénzt. Erre a mackónadrágos, maszkos, kapucnis átmászott a pulton, hogy elérje a pénztárgépet, de az alkalmazott ezt megakadályozta. Összeverekedtek, aminek az lett a vége, hogy a férfi zsákmány nélkül elmenekült. A 48 másodperc alatt lezajló rablási kísérletben senki sem sérült meg.

több nyomot rögzítettek a dohányboltban, és egy rendőrkutyát is bevetettek, hogy megtalálják a férfit Forrás: Sagyibó Melinda

Ahogy írják, a rendőrök tetemes mennyiségű adatot gyűjtöttek és a helyszíni szemlét kiterjesztve sikerült megtalálniuk a menekülő útvonalát. "Egy közeli, elhagyatott telek viseltes kerítésén átlépve a tőzegtavak felé gyalogolt el, a csapásnyomról kutyát is indítottak." Az eb egy idő után ugyan szagot vesztett, de neki köszönhetően bukkantak rá két eldobott szatyorra. Kiderült, hogy az újnak látszó piros táskákat a támadás előtt vásárolta a férfi egy közeli áruházban.

ezekben akarta elvinni a pénzt a trafikrabló, nem sikerült neki, ezért inkább eldobta a táskákat Forrás: Sagyibó Melinda

A rabló azonosításához szükséges részinformációkhoz, például ahhoz, hogy átlagos testalkatú, átlagos vezetékneve van és Heves megyében él, 2022 áprilisában jutottak a rablási nyomozók.

2022. május 9-én hajnalban csaptak le rá egy pár száz lelkes kistelepülésen.

A 39 éves K. Gergő nem ellenkezett. Azt írják, mire felfogta, miről van szó, már bilincs volt a kezén és úton voltak vele a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságra. Amikor a házát átkutatták, megtalálták a szürke melegítőnadrágot és a kapucnis pulóvert is, ami az ágya mellett hevert. Kihallgatásán a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is panaszt emelt és nem tett vallomást.

A felfegyverkezve elkövetett rablás kísérletének

megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett és letartóztatott K. Gergő ellena Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya indított eljárást.