Szentkirályi Alexandra: Méltó otthonra talált az ország páratlan etnográfiai gyűjteménye

Szentkirályi Alexandra, Néprajzi Múzeum
Vágólapra másolva!
A nemzeti kultúra ápolása és megerősítése mindig is kiemelt célja volt - és lesz is - a kormánynak, hiszen a kulturális infrastruktúra megújítása terén évtizedes adósságokat is törlesztünk - írja közösségi oldalán a kormányszóvivő. Szentkirályi Alexandra egy fotóalbumot is megosztott az új Néprajzi Múzeum csodálatos épületéről, amelyben méltó otthonra talált az ország páratlan etnográfiai gyűjteménye. Hozzátette: fontos az is, hogy ahogy nő hazánk gazdasági teljesítőképessége, olyan mértékben indítsuk és valósítsuk meg a kulturális terület egymásra épülő, átfogó fejlesztéseit is. A Néprajzi Múzeum május 23-án, 14 órától, majd a nyitóhéten keddtől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, este 8 óráig látogatható.
Vágólapra másolva!

Szentkirályi Alexandra a Facebookon a hamarosan megnyitó Néprajzi Múzeum kapcsán arra emlékeztetett, hogy 2011-ben egyedülálló kezdeményezésként indult el a Liget Budapest. A projekt, amely jelenleg Európa legnagyobb léptékű kulturális tartalmú városfejlesztése.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő az új Néprajzi Múzeumban Forrás: Alex Rako

A történelmi jelentőségű beruházás célja a Városliget épített és természeti környezetének fejlesztése, és ezzel párhuzamosan a kulturális intézményhálózat emblematikus intézményeinek megújítása.

A kormányszóvivő leszögezte:

A múzeum első időszaki kiállítása „Megérkeztünk" címmel nyílik meg, és a gyűjtemény keresztmetszeteként mutat be egy különleges válogatást Forrás: Alex Rako

Arról is említést tett, hogy korszakos változás az is, hogy a Néprajzi Múzeum korábbi Kossuth téri bemutatóhelyéhez képest

több mint háromszor nagyobb, összességében közel 7.000 m2-es alapterület áll rendelkezésre a múzeum szakembereinek.

A múzeum első időszaki kiállítása „Megérkeztünk" címmel nyílik meg, és a gyűjtemény keresztmetszeteként mutat be egy különleges válogatást. Az interaktív és látványos „ZOOM" tárlat pedig egy egészen egyedi perspektívából tekint a múzeumi gyűjteményre, de az épület főlépcsője mentén mintegy 4000 műtárgyat felvonultató Kerámiatér is sosem tapasztalt élményt nyújt.

A Néprajzi Múzeum május 23-án, 14 órától, majd a nyitóhéten keddtől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, este 8 óráig látogatható Forrás: Alex Rako

A több mint 7000 m2-es parkosított tetőkert és a földszinti része a háznak (benne a látogatóközponttal, shoppal, vendéglátóhellyel) ingyenesen látogatható, csak az alsó szinten lévő kiállításokra kell jegyet váltani.

A kormányszóvivő arról is írt, hogy a Néprajzi Múzeum május 23-án, 14 órától, majd a nyitóhéten keddtől vasárnapig hosszabbított nyitvatartással, este 8 óráig látogatható.

Az emblematikus épület tökéletesen illeszkedik a Városliget és a Dózsa György út közötti környezetbe, amely nemzetközi szinten is jelképpé válhat Forrás: Alex Rako

Végül így zárta bejegyzését: