Filmpremierrel készül a nemzeti összetartozás napjára a Duna TV

Örök hűség című színházfilm a Budapesti Operettszínház és a KraatsFilm Kft. koprodukciójában
Vágólapra másolva!
A Duna TV június 4-én, a nemzeti összetartozás napján mutatja be a trianoni döntésről szóló Örök hűséget.
Vágólapra másolva!

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján tűzi műsorára a Duna Televízió a Budapesti Operettszínház és a KraatsFilm koprodukciójában készült Örök hűség című színházfilmet a Nemzeti Filmintézet és a MÁV Zrt. támogatásával, Janza Kata, Gubik Petra, Földes Tamás, Dénes Viktor, Sándor Péter, Oszvald Marika, Kiss-B. Atilla, Melis Gábor, Mészáros Árpád Zsolt főszereplésével és a 12 éves Németh Marcell első filmes alakításával. A filmet Iványi Marcell rendezte.

Az eredeti mű művészeti konzultánsa Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója volt, aki már főigazgatói pályázatában is kiemelt hangsúlyt fektetett a Trianon centenáriumáról történő méltó megemlékezésre: "Musicalpályázati felhívás jelenik meg itthoni és határon túli magyar zeneszerzők és szövegírók számára Trianon témakörében. Ezzel kettős célt szándékozom elérni: egyrészt a magyar musicalirodalom gazdagítását, másrészt hazánk történelme egyik legfájóbb eseményének megismertetését és beemelését a fiatalok tudatába" – nyilatkozta akkor.

A rendező, Iványi Marcell az Örök hűség bemutatóján Forrás: www.artandlens.hu/Varady Nikolett Peter Laszlo

Kiss-B. Atilla az első perctől támogatta, hogy az eredeti műből színházfilm készüljön, így a Budapesti Operettszínház a Kraatsfilm alkotócsoporttal együtt pályázaton nyert támogatást a Nemzeti Filmintézettől a trianoni döntés 100. évfordulójára készült Szétszakítottak tévéfilm-adaptációjának az elkészítésére. Az Örök hűség című színházfilm forgatására 2021 novemberében került sor, a film hangulatát, színvilágát meghatározta a tizenegy napon át tartó ködös, nyirkos, esős időjárás. A Budapesti Operettszínházban tartott ünnepélyes zártkörű filmvetítés május 23-án zajlott.

Az Örök hűség című színházfilmet 2022. június 4-én 15 óra 41 perctől vetíti a Duna Televízió a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján. A közmédia egész napos tematikus programkínálatáról itt olvashat bővebben.