Édesanyja az utolsó órákban is a buszban hagyott négyéves kislány ágyánál imádkozott

gyertya halál halott gyász elhunyt
Vágólapra másolva!
Megszólalt a Borsnak a kislány nagymamája.
Vágólapra másolva!

– Most hoztuk haza a fiamat és menyemet Tiszaderzsre. Teljesen kiborultak, alig tudunk velük beszélni. Még mi sem ismerjük a részleteket – mondta az apai nagyszülő.

– mondta a lapnak, majd megértést kérve befejezte a beszélgetést. Az anya egy nappal korábban még nyilatkozott a Borsnak, akkor arról beszélt, hogy nem tehet mást, csak reménykedik.

– Imádkozom. Beszélek Inezhez, de reagálni semmire sem tud, mert nincs olyan állapotban – csuklott el a hangja a lap beszámolója szerint.

Nincs válasz

Agócs Béláné, a tomajmonostori óvoda intézményvezetője szűkszavúan nyilatkozott a Borsnak.

– mondta, mire a lap munkatársai jelezték, hogy nem evidenciákra szeretnének rákérdezni, hanem többek között arra, hogy van-e belső szabályzatuk rá, hogy hány felnőttnek kell kísérnie a gyerekeket a buszon, illetve miért nem kereste az óvónő telefonon Inez Flóra szüleit, amikor észlelte, hogy a gyermek nem érkezett meg reggel a csoportba. Ezekre nem kívánt válaszolni, inkább gyorsan lecsapta a telefont a Bors beszámolója szerint.

Egy neve elhallgatását kérő szakértő a Borsnak kifejtette: ha egy gyermek hiányzik, nem kötelessége az óvodapedagógusnak a szülőknél érdeklődni, csak ha a gyermek tartósan nincs jelen az intézményben, és annak okáról semmilyen információval nem rendelkeznek. A bevett gyakorlat szerint 20 gyerektől már 2 óvónő és gyakran még egy dajka is felügyel a csoportra.