Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Brit főparancsnok: jön a harmadik világháború

NATO, logó
The Nato logo is pictured during a panel discussion at an official NATO outreach event, 'Nato Engages' in central London on December 3, 2019, prior to the NATO alliance summit. - NATO leaders gather Tuesday for a summit to mark the alliance's 70th anniversary but with leaders feuding and name-calling over money and strategy, the mood is far from festive. (Photo by Tobias SCHWARZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Mi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon - mondta Sir Patrick Anders tábornok, aki a héten vette át a brit hadsereg főparancsnokságát. A főparancsnok szerint a harmadik világháborúra kell készülni.
Vágólapra másolva!

Nagy-Britannia hadseregének legfőbb tábornoka a csapataihoz intézett beszédében azt mondta, hogy

készüljenek fel Vlagyimir Putyin orosz elnök seregeinek legyőzésére egy európai szárazföldi háborúban

- írta a Mandiner a Daily Mail cikke alapján.

Sir Patrick Sanders tábornok, aki a héten vette át a brit hadsereg főparancsnokságát, figyelmeztette a katonákat, hogymi vagyunk az a generáció, amelynek fel kell készítenie a hadsereget arra, hogy ismét Európában harcoljon".

Mindezt Oroszország Ukrajna elleni inváziójával magyarázta. Sanders egyenesen egy harmadik világháborút emlegetett - írta a portál.

A bizonytalanság új korszakába léptünk

A brit csapatokhoz címzett üzenetében úgy fogalmazott: „Én vagyok az első vezérkari főnök 1941 óta, aki úgy vette át a hadsereg parancsnokságát, hogy egy háború dúl Európában, amelyben egy kontinentális hatalom is részt vesz.

Oroszország tartós fenyegetése azt mutatja, hogy a bizonytalanság új korszakába léptünk

- hangsúlyozta a frissen kinevezett tábornok.

Putyin megfenyegette a NATO-t

Sanders arról is beszélt, hogy „kötelességem, hogy hadseregünket annyira halálossá és hatékonnyá tegyem, amennyire csak lehet". Majd felidézte, hogy „Putyin ezen a héten megfenyegette a NATO-tagországokat és kigúnyolta a volt szovjet államokat azzal, hogy kijelentette: A történelmi Oroszország részei".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről