Vágólapra másolva!
A The Athletic értesülése szerint a Manchester United mindenben megegyezett a Feyenoorddal a holland válogatott balhátvéd, Tyrell Malacia átigazolása kapcsán.

Az angol csapat 15 millió eurót fizet a 22 éves balhátvédért, ezen kívül szerződés tartalmaz egy továbbadási záradékot és egy kétmillió eurós bónuszt is, ha a holland játékos beváltja a hozzáfűzött reményeket.

Tyrell Malacia a németek elleni Nemzetek Ligája-meccsen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/picture alliance / Jvşrgen Fromme/ firo Sportpho/Jvorgen Fromme

Korábban a francia Olympique Lyon már tárgyalt Malacia megszerzéséről a Feyenoorddal, hajlandó lett volna 13 millió eurót fizetni előre, 2 millió eurós kiegészítéssel, de a United az utolsó pillanatban magasabb ajánlatot tett a holland klubnak.

A két klub már mindenben megegyezett egymással, már csak a Unitednak kell megállapodnia a játékossal a személyi feltételekben.

- nyilatkozta az 1908NL-nek Frank Arnesen, a Feyenoord igazgatója.

Malacia a 2021/22-es szezonban a Feyenoord első csapatának alapembere volt, minden sorozatot figyelembe véve 50 meccsen lépett pályára a rotterdami csapatban, amely az idei szezonban Konferencia-liga-döntőt játszott.

A 22 éves játékos tavaly szeptemberben mutatkozott be a holland válogatottban. Eddig öt meccset játszott a nemzeti csapatban.

Louis van Gaal szavazott bizalmat Tyrell Malaciának Forrás: AFP/Koen Van Weel

Malacia a Feyenoord akadémiáján végzett, és 136 mérkőzésen lépett pályára nevelőklubjában, mióta 2017-ben bemutatkozott az első csapatban.

A United tárgyalásokat folytat a szintén holland válogatott Frenkie de Jonggal is.

A The Athletic kedden korábban arról számolt be, hogy a Manchester United és a Barcelona között pozitívan haladnak a tárgyalások. Az angol csapat 65 millió eurót és bizonyos bónuszokat ajánlott a Barcelonának a holland válogatott középpályásért.

Érdekesség, hogy Malaciának és De Jongnak is ugyanaz az ügynöke.