Kiütéssel győzte le a korábbi világelsőt az amerikai sztárbokszoló - videó

Ryan Garcia v Javier Fortuna GettyImageRank2 Color Image Horizontal SPORT BOXING
LOS ANGELES, CA - JULY 16: Ryan Garcia hits Javier Fortuna in the fourth round of a Super Lightweight bout at the Crypto.com Arena on July 16, 2022 in Los Angeles, United States. John McCoy/Getty Images/AFP (Photo by John MCCOY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szombaton éjszaka Los Angelesben a korábbi WBC könnyűsúlyú ideiglenes világbajnok Ryan Garcia kiütéssel nyert a volt világelső dominikai Javier Fortuna ellen.

A 12 menetesre kiírt kisváltósúlyú összecsapás első felvonásaiban még annak ellenére is tartotta magát Fortuna, hogy szembetűnő volt a méretbeli hátránya, ezzel együtt is időnként el tudta találni veretlen kaliforniai ellenfelét. A 23 éves Garcia az idő múlásával egyre jobban tudta érvényre juttatni a neki kedvezőbb ütőtávot, és a negyedik menet közepén egy testre mért balossal padlóra is küldte 10 évvel idősebb riválisát.

Fortuna nagyobb probléma nélkül felállt, ráadásul a fogvédője kiköpésével még egy kis plusz pihenőhöz is jutott, így ekkor még folytatódhatott a küzdelem, majd leengedett kezekkel jelezte, hogy nem adja fel a harcot.

Az ötödik menetben Garcia ismét megvillant, ezúttal egy fejre irányuló ütéssel vitte földre a fordított alapállású Fortunát.

A 6. etap elején aztán lezárult a mérkőzés, miután Fortuna rálépett egy pontos Garcia kombinációra, amitől megint padlót fogott, a vezetőbíró pedig ki is számolta a féltérden lévő bokszolót, és kihirdette Garcia kiütéses győzelmét.

Forrás