Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Különleges csomagolású tequilát hozott forgalomba egy svéd vállalat

hz40545 alcool GASTRONOMY Alcol Bevanda APERITIF Pixaterra Bevanda alcolica Alimentazione DRINK Aperitivo Gastronomia ALCOHOL Alimentation Boisson Gastronomie FOOD AND DRINK
Alcool / Tequila ©FELIX G./HorizonFeatures/Leemage
Vágólapra másolva!
A Store Insider számolt be róla, hogy papírpalackban árulja tequiláját egy svéd vállalat. A sajátos csomagolásban az eddigieknél sokkal klímabarátabb módon lehet eljuttatni a végfelhasználóhoz az italt.
Vágólapra másolva!

94 százalékban újrahasznosított anyagból készült kartonpalackba csomagolva dobja piacra új italát egy Buen Vato nevű svéd tequilamárka. A különleges kiszerelést alkalmazva a termék szállítását az eddigi megoldásoknál sokkal kevesebb szén-dioxid kibocsátással lehet elvégezni.

A Tequila a mexikó lakosok egyik nemzeti itala Forrás: Origo

A Buen Vatót egy mexikói italokat gyártó, AliasSmith AB elnevezésű cég állítja elő. A termék kiszerelésének alapját a brit Frugalpac Frugal Bottle nevű palackmodellje alkotja. Ez az „üveg" alapvetően két összeillesztett kartonhéjból áll össze. A folyadék valójában egy fémezett PET tasakba zárva kerül a papírtartályba, vagyis közvetlenül nem érintkezik a palack falával.

A Buen Vato ital újfajta csomagolása Forrás: thenewsmarket.com - buenvatospirits.com.

A lényeg, hogy

a Frugal Bottle összességében így is sokkal könnyebb az üvegnél, és a gyártása, illetve a szállítása együtt a hagyományos megoldásokhoz képest 88 százalékkal kevesebb szén-dioxid kibocsátásával jár.

Ha ez nem volna elég, a Frugal Bottle összességében 77 százalékkal kevesebb műanyagot tartalmaz, mint egy hasonló méretű plasztikpalack.

Alcool / Tequila ©FELIX G./HorizonFeatures/Leemage Forrás: Origo

Bár a Buen Vato elismeri, hogy az újfajta csomagolás előállításának ára egyelőre két-háromszor magasabb az üvegpalackokénál, a márka szerint minél több szeszesital-gyártó csatlakozik a kezdeményezéshez, a csomagolás annál olcsóbbá válik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről