Nagy költözködés jöhet az Apple beszállítóinál

legdivatosabb ajándékok   Apple Watch Series 7 Berlin,,12,November,2021:,Apple,Watch,Series,7,-,Modern smartwatch,smartphone,gadget,illustrative editorial,screen,wrist
Berlin, 12 November 2021: Apple Watch Series 7 - Modern Smartwatch With Elegant Design For Wireless Communication. Concept For Technology, Communication And Gadgets
Vágólapra másolva!
Vietnamba helyezi át gyártása egy részét több Apple beszállító is, az Apple beszállító partnerei tárgyalásokat folytatnak vietnami cégekkel az Apple Watch és MacBook gyártásának ottani megindításáról - számolt be az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Nikkei Asia japán hírportál.
Vágólapra másolva!

Értesülések szerint az Apple kínai beszállítója, a Luxshare Precision Industry és a tajvani Foxconn már meg is kezdte az Apple Watch próbaszériáinak gyártását Észak-Vietnamban.

A beszámoló szerint az Apple maga kérte fel a beszállítóit arra, hogy állítsanak fel MacBook-tesztgyártó sort Vietnamban.

A tömeggyártás áthelyezése azonban részben a világjárványnak tulajdonítható fennakadások, részben pedig a notebook gépek gyártásához szükséges bonyolult ellátási lánc nehézkes kiépítése miatt lassan halad.

Az Apple már megkezdte az iPhone-gyártás egyes területeinek az áthelyezését Kínából más piacokra, többek között Indiába is, ahol az év elején beindult az iPhone 13 gyártása, és a későbbiekben megkezdődik az iPad táblagépek összeszerelése is.

Illusztráció Forrás: shutterstock

India, a világ második legnagyobb okostelefon-piaca, valamint más országok, mint Mexikó vagy Vietnam egyre fontosabb szerepet játszanak az amerikai márkáknak beszállító cégek számára termelési telephelyeik "diverzifikálásában", azaz áthelyezésében Kínából más régiókba.
Az Apple, a Foxconn és a Luxshare Precision nem reagált azonnal a Reuters kérdéseire.