Szabályszegők tucatjaira csaptak le a szabolcsi rendőrök

Vágólapra másolva!
Több, mint száz sofőrt megbírságoltak a szabolcsi rendőrök közlekedési szabályszegések miatt augusztus 24-én. Az akció fő célja a balesetek megelőzése volt.
Vágólapra másolva!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést Nyíregyházán augusztus 24-én. A rendőrök azokat a sofőröket igyekeztek kiszűrni a forgalomból, akik megszegték a közlekedési szabályokat, és veszélyeztették a saját, valamint mások biztonságát.

Ehhez drónt is alkalmaztak.

Ezzel is fokozták az ellenőrzés hatékonyságát.

Forrás: Police.hu

A drón segítségével több, mint száz "szabályszegést" vettek észre. A sofőröket megállították és a helyszínen megbírságolták őket. Több olyan autóst is elfogtak, akik áthajtotta a piros jelzésen, megszegték az elsőbbségi, irányjelzési, vagy kanyarodási szabályokat, átlépték a záróvonalakat, nem használtak biztonsági övet, és vezetés közben telefont használtak.

A rendőrök 62 esetben szabtak ki pénzbírságot, további 62 esetben közigazgatási bírságot és 11 esetben kezdeményeztek szabálysértési eljárást a vezető ellen. A sebességmérő készülék 15 gyorshajtást rögzített.

A rendőrök arra kérik a közlekedőket, hogy a balesetek elkerülése érdekében mindig tartsák be a közlekedési szabályokat.