Váratlan helyről érte kemény támadás az Európai Uniót

Ankara,Cabinet Meeting,Turkey,Turkish President Recep Tayyip Erd Horizontal ANKARA, TURKEY - MAY 17: Turkish President Recep Tayyip Erdogan holds a press conference after the cabinet meeting at the Presidential Complex in Ankara, Turkey on May 17, 2021. E
Recep Tayyip Erdogan
Vágólapra másolva!
Erdogan provokatívnak nevezte a Nyugat Oroszországgal szembeni politikáját, az Ukrajnának küldött fegyvereket pedig haszontalan szemétnek.
Vágólapra másolva!

"Nyíltan kijelentem, hogy a Nyugat álláspontja az Oroszország és Ukrajna közötti háborúval kapcsolatban téves. Mert vannak a Nyugatnak olyan akciói, amelyek a felek provokációján alapulnak. Katonai támogatást nyújtanak. Valójában azonban valamennyi fegyver - amit Ukrajnába küldenek - fémhulladék" - mondta a török elnök.

Recep Tayyip Erdogan Forrás: AFP/2021 Anadolu Agency/Emin Sansar

Hozzátette, hogy Törökország kiegyensúlyozott politikát folytat Ukrajnával és Oroszországgal szemben, és támogatja a mielőbbi tűzszünetet.

"Meg lehet állapítani hogy jelenleg az egyik fél győz? Nem! Ennek a háborúnak nincsenek győztesei, de sok vesztese van. Rengeteg ember hal meg, és nem helyénvaló a konfliktust pénzügyi oldalról megközelíteni" - hangsúlyozta Erdogan.

Megemlítette az európai gázproblémákat is:

Oroszország leállította a gázszállításokat, és a rezsiárak az egekbe szöktek. Most az európai országokban mindenütt keresik a módját, hogyan lehet átvészelni a téli időszakot. Miért nem gondoltak erre korábban? Hiszen Oroszország kezében fontos erőforrás van

- mondta a török elnök.