Rengetegen érkeznek II. Erzsébet temetésére, döbbenetes áremelés a londoni szállodáknál

building structure Great britain hotel business Indoors interior decoration London luxury hotel people rear view United Kingdom view through Horizontal ADULT ARCHITECTURE CAR ENTRANCE EUROPE TAXI TOURISM WOMAN
United Kingdom, London, Mayfair, Claridge's Hotel, main entrance (Photo by MAISANT Ludovic / hemis.fr / Hemis via AFP)
Vágólapra másolva!
Jelentősen megnőtt a londoni szállásfoglalások száma, mivel az Egyesült Királyság minden részéről, illetve a világ minden tájáról érkeznek emberek II. Erzsébet királynő temetésére. Ennek hatására pedig egyes szállodák több mint 300 százalékkal is megemelték az áraikat.
Vágólapra másolva!

A londoni szállodapiac minden szegmensében érezhető a jelentős keresletnövekedés, ahogy az ország és a világ minden tájáról érkeznek emberek a brit fővárosba, II. Erzsébet királynő temetésére – írja a The Guardian. Egy utazási szakértő szerint a 2012-es olimpia óta a legnagyobb a kereslet a londoni szálláshelyek iránt.

Ennek következtében pedig a szállodák is árakat emeltek. Vannak olyan szálláshelyek, melyek a szokásosnál több mint 300 százalékkal drágábban kínálják a szobáikat.

Szerdától várhatóan több százezer ember utazik a brit fővárosba, hogy lerója a tiszteletét a néhai uralkodó előtt, mielőtt hétfőn eltemetik.

A világ minden tájáról érkeznek a látogatók a londoni szállodákba Forrás: Flickr, Loco Steve

A Guardian több szálláshely árait is megnézte. Például az ME London luxusszálloda szeptember 18-án és 19-én, két éjszakáért, 5028 fontot (kb. 2,3 millió forintot) kért.

Egy héttel később ugyanannak a szobának az ára már csak 1148 font (kb. 525 ezer forint).

Az olcsóbb szállodáknál is hasonló trend tapasztalható. A Guardian talált olyan szálláshelyet, ahol a 18-19-i napokra két éjszaka ára 439,98 fontról (kb. 200 ezer forintról) indul, miközben egy héttel később már 159,98 font (kb.73 ezer forint) az indulóár.

Egyes luxusszállodák emellett korlátozták is a foglalási lehetőséget bizonyos nyilvános csatornákon.

Így egyedileg foglalkozhatnak az igényekkel, ami lehetővé teszi számukra, hogy a szokásosnál jelentősen nagyobb összeget számoljanak fel.