Rendszeresen zaklatta és verte volt élettársát egy férfi Budapesten – videó

Vágólapra másolva!
Egy budapesti nő szakított az élettársával, a férfi azonban ezt nem tudta elviselni. Többször megrongálta a házát, zaklatta és brutálisan meg is verte a nőt, akinek életveszélyes sérülése lett.
Vágólapra másolva!

Az 50 éves férfi és a nő kapcsolata több évi együttélés után 2020 májusában véget ért. A férfi elköltözött a nő XIX. kerületi házából, de a szakítást nem tudta elfogadni. A következő két hónapban megkeserítette a nő életét. Telefonon és személyesen is rendszeresen zaklatta az otthonánál, valamint a munkahelyén is. A nő házát többször is megrongálta.

Az egyik esetben téglával dobta be a ház egyik ablakát, aztán a betört ablakon át bemászott a házba, és egészen addig lefogta a nőt, amíg a rendőrök odaértek.

Egy másik esetben fekete graffitivel lefújta a ház falát, pár nappal később pedig festékkel öntötte le a kaput. Kétszer kőműveskalapáccsal ment a házhoz, és megrongálta az utcafronti falat.

Többször is másokat bízott meg azzal, hogy rongálják meg a nő otthonát. Az egyik alkalommal egy aznap megismert férfit vett rá, hogy graffitivel fújja le a ház falát, majd egy kővel kellett megdobnia az egyik ablakot.

A másik esetben 5 ezer forintot fizetett egy hajléktalannak, hogy törje be az egyik ablakot.

A rendőrök a helyszínen elfogták a hajléktalant.

A férfi akkor sem hagyta abba a zaklatást, amikor a rendőrök már többször intézkedtek ellene és távoltartás volt érvényben vele szemben. 2020 júliusában, az egyik reggel, részegen várta az egyik kereszteződésben a nőt, aki biciklivel indult a munkahelyére. Amikor a nő odaért, a férfi megállította és zaklatni kezdte.

A nő rendőrt akart hívni, de a férfi többször ököllel megütötte a fején. Emiatt a nőnek eltört az orra és életveszélyesen megsérült.

A rendőrök még aznap elfogták, a bíróság pedig letartóztatta. 10 hónap múlva, 2021 májusában a bíróság megszüntette a letartóztatást és bűnügyi felügyeletet rendelt el és újabb távoltartást, a férfi sehogy sem léphetett volna kapcsolatba a nővel.

Ennek ellenére még a szabadulása napján telefonon hívta a nőt, másnap pedig a munkahelyén várta.

A további zaklatások megelőzése miatt a férfi újra letartóztatásba került.

Az ügyészség az 50 éves férfi ellen többek között életveszélyt okozó testi sértés, rongálás és zaklatás miatt emelt vádat. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre.

A hajléktalan férfit rongálással és garázdasággal vádolják, őt próbára bocsáthatja a bíróság.