Hajléktalanokat rabolt ki két pécsi férfi

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Rablás, kifosztás, és okirattal visszalés miatt is felelhet az a két férfi, akik nyáron egy parkban megvertek és kiraboltak négy hajléktalant. 
Vágólapra másolva!

A két férfi július 8-án éjszaka Pécsett, az egyik parkban kereste az ismerősét. Eközben felfigyeltek néhány padon alvó hajléktalanra, és elhatározták, hogy amit tudnak, elvesznek tőlük. Odamentek hozzájuk,

megpofozták, veréssel, és késeléssel fenyegették meg őket, és közben azt követelték, hogy adják át nekik a ruháikat, cipőiket, és az összes pénzt, ami van náluk.

Az egyik férfiról a pulóverét, egy másikról pedig a cipőjét húzták le és követelték, hogy adja oda a pólóját is. Egy másik alvó férfi feje alól kivették a táskáját, amiben ruháit és papucsát tartotta. Végül ezt nem vitték magukkal, inkább eldobták. A negyedik férfit pofonnal ébresztették, és felszólították, hogy adja át a nála lévő értékeket, Mivel a férfi nem tette meg, halálosan megfenyegették. Negyedik áldozatuk végül mobiltelefont, cigarettát, pénzt, bankkártyát és iratokat adott neki, amit erőszakkal szereztek meg.

A rablók a belváros felé mentek a zsákmánnyal, de a rendőrök útközben elfogták őket és mindannyiukat őrizetbe vették.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az ügyészség a két férfit társtettesként elkövetett rablással, kifosztással, okirattal és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaéléssel vádolja, amiért akár nyolc évre is börtönbe kerülhetnek. Már mindkettejüket letartóztatták. Sorsukról a Pécsi Járásbíróság dönt majd.