Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Orbán Viktor: Példaértékű a magyar és a lengyel nép közötti testvériség

ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Budapest, 2020. november 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Mateusz Morawiecki lengyel (b) és Orbán Viktor magyar kormányfő tárgyal a Karmelita kolostorban 2020. november 26-án. Tárgyalásuk napirendjén az EU költségvetésének ügye szerepelt, ami ellen Magyarország és Lengyelország is vétót emelt amiatt, hogy az uniós pénzek felhasználását Brüsszel politikai feltételekhez akarja kötni. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök levélben köszöntötte a Lengyel Köztársaság nemzeti ünnepe alkalmából Mateusz Morawiecki kormányfőt és Lengyelország polgárait - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken.
Vágólapra másolva!

"November 11-e különleges ünnep, hiszen e nap jelképezi egy szabad és szuverén ország létrehozásáról alkotott álom megvalósulását. Mi, magyarok ezen a napon tisztelgünk a függetlenségért küzdő lengyel hazafiak önfeláldozó harca előtt, és a történelmi igazság helyreállásaként tekintünk a lengyel állam önállóságának visszaszerzésére" - írta Orbán Viktor.

Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki a Karmelita kolostorban 2020. november 26-án Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint fogalmazott, a közös történelmi tapasztalatok révén példaértékűnek tekinti a magyar és a lengyel nép közötti testvériséget, és kifejezte meggyőződését, hogy "a bennünket összetartó kötelékek sokkal erősebbek, mint a minket megosztani szándékozó törekvések".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről