Senki nem akar harcba szállni Gianni Infantino ellen a FIFA elnöki posztjáért

fbl Horizontal
FIFA president Gianni Infantino poses with Al Rihla, the official match ball before a press conference during the 72th FIFA Congress in the Qatari capital Doha, on March 31, 2022. - The countdown towards the most controversial World Cup in history really begins tomorrow as the draw for Qatar 2022 takes place in Doha 2022, less than eight months befor the start of the tournament itself. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A jelenleg irányító Gianni Infantino mellett a határidőig nem adta le más a jelentkezését a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöki posztjára, így ő lesz az egyedüli jelölt a márciusi tisztújításon.

A FIFA csütörtökön közölte, hogy szerda éjfélig a svájci-olasz sportvezetőn kívül más nem szállt harcba a tisztségért. Az elnökválasztást 2023. március 16-án tartják Kigaliban, Ruanda fővárosában.

Nem lesz kihívója Infantinónak Forrás: AFP/Franck Fife

Az 52 éves jogász 2016-ban lett a FIFA első embere, miután öt jelölt közül ő kapta a legtöbb szavazatot a választáson, így ő váltotta a korrupciós vádak miatt lemondott Sepp Blattert. Azt követően 2019-ben már ellenjelölt nélkül választották újra elnökké.

A szabályok szerint maximum 12 évig viselheti valaki az elnöki tisztséget, ugyanakkor Infantino esetében ez mégsem jelenti azt, hogy 2027-ben már nem indulhat majd újra, mivel 2016 és 2019 között Blatter korábbi hivatali ciklusát töltötte ki.

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!