Szerződéssel húzná ki a Sony méregfogát a Microsoft

gamer videojáték gamepad kontroller játékkonzol
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Tíz évig garantálná, hogy PlayStationre is megjelenik az összes Call of Duty.
Vágólapra másolva!

A Sony rendkívül heves ellenállása miatt kezd elhúzódni az Activision Blizzard felvásárlása, a japán cég elsősorban attól tart, hogy a Microsoft nem fogja többé kiadni a Call of Duty játéksorozat új részeit a PlayStationre. Az első időkben a vevő nem tett érdemi ígéretet arra, hogy ez nem fog megtörténni, ám az elmúlt hónapokban sokat puhult az álláspontja, miután megakadt az akvizíció versenyhatóságokkal való elfogadtatásának folyamata, eddig tizenhatból csak kettő hagyta jóvá az üzletet.

Az új ajánlattal nehéz helyzetbe került az akvizíció gáncsolásában a Sony Forrás: Cottonbro / Pexels

Most új fázisába ért az ígérgetés: a Microsoft állítása szerint november 11-én formális ajánlattal kereste meg a Sonyt, hogy tíz évig szerződésben garantálná az összes Call of Duty kiadását a PlayStation 5 és újabb konzolokra. Ez már jogilag értelmezhető, bíróságon behajtható vállalást jelent, ami kínos helyzetbe hozza a Sonyt, hiszen ha valamilyen ürüggyel meg is tagadja a szerződés aláírását, a komoly ajánlat akkor is döntőnek bizonyulhat a versenyhatóságok előtt az akvizíció jóváhagyásában.

A Call of Duty PlayStationről való eltüntetése a Microsoft számára is borzasztó ötlet volna, hiszen 68,7 milliárd dollárt kíván adni az Activision Blizzardért. Ennek a befektetésnek minél előbb meg kell térülnie, így nem mondhat le a játéksorozat PlayStationről érkező óriási bevételéről, a nemrég megjelent legutóbbi rész még eladási rekordot is döntött a PlayStation Store piactéren.

A Microsoft jövő nyárra szeretné befejezni az Activision Blizzard felvásárlását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!