Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Fekete komikussal térne vissza a Golden Globe

74th Emmy Awards  television celebrity award Horizontal
US comedian Jerrod Carmichael accepts the award for Outstanding Writing For A Variety Special for "Jerrod Carmichael: Rothaniel" onstage during the 74th Emmy Awards at the Microsoft Theater in Los Angeles, California, on September 12, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)
Vágólapra másolva!
A Golden Globe-gála visszatér az NBC tévécsatornára, és Jerrod Carmichael Emmy-díjas komikus lesz a házigazdája januárban.
Vágólapra másolva!

A Hollywoodban akkreditált külföldi tudósítók szervezetének (HFPA) díjátadó ceremóniáját tavaly nem közvetítette hagyományos partnere, az NBC televízió, a testület körül kialakult botrány miatt. A szervezet nemcsak korrupciógyanús gyakorlata miatt került a bírálatok kereszttüzébe, hanem azért is, mert kiderült, hogy legalább 2002 óta egyetlen fekete újságíró sincs a tagjai között.

A testület azóta nagy átalakuláson ment keresztül: számos új taggal gyarapodott, és működési szabályzatát is megváltoztatta.

Jerrod Carmichael Forrás: AFP/Patrick T. Fallon

A HFPA csütörtökön jelentette be, hogy az Emmy-díjas komikus, Jerrod Carmichael lesz 80. díjátadó ceremóniájának házigazdája január 10-én a Beverly Hilton Hotelben.

A Golden Globe-jelöléseket a filmes és televíziós kategóriákban hétfőn hozzák nyilvánosságra.

A Golden Globe-gála régóta fontos szerepet játszik a hollywoodi díjszezonban, mivel hidat képez a decemberi bemutatók és az Oscar-díjátadó között, amelyet jövőre március 12-én rendeznek meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről