Vágólapra másolva!
December 12-én, hétfőn indult a jegyértékesítés Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra. Ebből az alkalomból a szervezőbizottság sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismertették a különöző jegy- és bérlettípusok árait, a jegyvásárlással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, valamint bejelentették a különleges kedvezményekre jogosító programot is.

A sajtóeseményt az atlétikai vb nagykövete, Nyári Dia nyitotta meg, aki átadta a szót Szentkirályi Alexandra kommunikációért felelős kormánybiztosnak.

"A mai napon a közönség számára is elindult a jegyértékesítés. Előzetes jegyértékesítés is volt az elmúlt napokban, már most hatalmas az érdeklődés az atlétikai vb iránt. Ekkora eseményt még nem rendezett Magyarország, de az eddigi eredmények, mint például az idei Giro D'Italia és a vizes világbajnokság, bőven adnak okot a bizakodásra.

mondta Szentkirályi Alexandra, akit Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, a világbajnokság kormánybiztosa követett a színpadon.

Szentkirályi Alexandra szerint a budapesti atlétikai vb értéke felbecsülhetetlen Fotó: Csudai Sándor - Origo

A világ minden pontjáról 1 milliárd érdeklődőre lehet számítani, több mint 200 országából jönnek sportolók és újságírók. Fontos volt, hogy karácsony előtt megkezdődjön a jegyértékesítés, egy jegy vagy egy bérlet a karácsonyfa alá is nagyon kedves és jövőbe mutató ajándék lehet. 250 nap múlva kezdődik az esemény, és amióta ezt megtudtam, minden héten 20-23 órát futok a Margitszigeten. Arra biztatok mindenkit, hogy sportoljunk, majd közösen szurkoljunk az atlétikai stadionban" - mondta Schmidt Ádám.

Németh Balázs, a Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy elképesztő teljesítményre képes szuperhősöket és valóságos csodát fogunk majd látni jövőre.

"Olyan szuperhősök jönnek majd, akik elképesző teljesítményt nyújtanak, hiszen van aki egy rúd segítségével képes felugrani a szálloda tetejére, van aki gerellyel hosszában egy focipályát átdob. Olyanra készülünk, amelyre korábban nem volt példa Magyarországon, csodát fogunk látni 9 napon keresztül" - mondta Németh Balázs a 2023. augusztus 19-27. között rendezendő csúcseseményről.

Schmidt Ádám szerint több mint 200 országból érkeznek majd a sportolók az egyedülálló eseményre Fotó: Csudai Sándor - Origo

Többek között az idén három világrekordot állító svéd rúdugró, Mondo Duplantis, a 400 méteres gátfutás világcsúcstartója, Sydney McLaughlin-Levrone és az olimpai bajnok magasugró, Gianmarco Tamberi is versenyezni fog, ám mellettük a magyar hősökre is érdemes lesz odafigyelni. Az egykori klasszis gátfutó, Baji Balázs, aki jelenleg a Budapest 2023 atlétikai világbajnokság szervezőbizottságának tagja, felhívta rá a figyelmet, hogy

a magyar csapat minden idők legnagyobb létszámával vesz részt az eseményen és valószínűleg az eddigi legnagyobb sikert fogja elérni.

"Köszönjük Magyarország kormányának a bizalmat, ezt igyekszünk teljes mértékben meghálálni" - kezdte beszédét Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség Elnöke.

"2023 lesz a legkülönlegesebb év a magyar atlétikában. Az elvégzendő munkában hiszünk, legjobbjaink már készülnek a sikeres szereplés megvalósítására. Reméljük, hogy a versenybírák és az összes résztvevő is kiválóan vizsgázik majd, mi a szervezők részéről mindent megteszünk azért, hogy minél többen megszeressék a sportok királynőjét. Az a célunk, hogy minden olimpiai ciklusban legyen több olyan versenyzőnk, akik képesek a világelitbe kerülni" - tette hozzá Gyulai Miklós, aki Lionel Messi idézetével zárta mondandóját.

Gyulai Miklós Lionel Messi idézetével zárta beszédét Fotó: Csudai Sándor - Origo

mondta a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke, majd visszaadta a szót Németh Balázsnak, aki ismertette a jegyek és a bérletek árait.

Kiderült, hogy mintegy 400 ezer jegyet tudnak értékesíteni a szervezők, ezek 4 kategóriában lesznek elérhetők. A délelőtti programok 3000 forintba kerülnek, az esti programra szóló jegyek hétköznap 6900 forinttól kezdődnek, hétvégén pedig 8900 forinttól indulnak. A nyitó hétvégén 21400 forinttól lehet bérletet vásárolni, a záró hétvégén 29400 forinttól, továbbá lesz egy exkluzív "szuperhősök" bérlet is, amely 69700 forinttól indul. Ezek az árak mind a felnőtt jegyekre vonatkoznak, emellett lesznek egyéb, például családos kedvezmények is a vásárlóknak.

Kedvező jegyárakra számíthatnak az érdeklődők Forrás: Zsigmond László

Magyarország történetének legnagyobb volumenű sportrendezvénye több szentpontból is világszenzáció lesz, a szervezők egy olyan ötlettel is készülnek, amely a sportolni vágyóknak adhat extra motivációt.

A Hétköznapi Hős program keretében versenyeket rendeznek az egész országban és lesznek egyénileg is teljesíthető kihívások. A programban résztvevők 50 százalékos kezdvezménnyel juthatnak hozzá a jegyekhez és bérletekhez, ráadásul Baji Balázsék egy speciális edzéstervvel segítenek azoknak, akik szeretnének mozgásba lendülni és sportolni.

Baji Balázs speciális edzéstervvel segíti a sportolni vágyó emberek felkészülését Fotó: Csudai Sándor - Origo

Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye minden bizonnyal valóságos csodát és egyedülálló élményt nyújt majd az atlétika szerelmeseinek. Az első közép-európai szabadtéri világbajnokságra 2023. augusztus 19. és 27. között kerül sor az új Nemzeti Atlétikai Központban.

Töltse le az Origo Sport applikációt és kövesse élőben a labdarúgó-világbajnokság eredményeit.