Tragikus hirtelenséggel meghalt a Michelin-csillagos sztárséf

gyász gyertya halottak napja
Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság elismert sztárszakcsa, Paul Kitching december 14-én, szerdán 61 éves korában meghalt - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A hírt párja, Katie O'Brian jelentette be a közösségi oldalán december 15-én.

– írta a gyászoló özvegy a cikk szerint.

- fogalmazott.

Paul Kitching Michelin-csillagos séf volt, akit sokan ismertek és elismertek a szakmájában.

– üzente a gyászoló családnak Thomas Kerridge sztárséf.

Az északkelet-angliai Gatesheadből származó Kitching péktanoncként kezdte pályafutását az élelmiszeriparban. Egy 2016-os interjúban azt mondta: „nagyon szereti", mégis ott hagyta, hogy olyan munkát vállaljon, amellyek több pénzt kereshet.

De egy rövid idő után visszatért a szenvedélyéhez, a főzéshez. Először konyhai kisegítő volt, aztán Yorkba költözött, ahol megismerkedett a francia konyhával és a Nouvelle Cuisine-val, majd élettársával, Katie-vel együtt belevágott egy nagy kalandba. A Juniper vezetője volt Nagy-Manchesterben. Ez a hely lett az északnyugati körzet egyetlen étterme, és Nagy-Manchester megye egyetlen Michelin-csillagos étterme is egyben a Sky News cikke szerint.

A pár Skóciába költözött, hogy 2009-ben beindítsa a 21212-t, egy ötcsillagos, szobákkal is rendelkező éttermet, amely elképesztően népszerű lett és nem csak a vendégek körében.

Az étterem megnyitása óta számos díjat kapott, köztük a legjobb új étteremnek járót az Egyesült Királyságban és több Michelin-csillagot is 2009 és 2019 között. Emellett a 61 éves sztárséf a vendéglátóiparban nyújtott szolgálataiért elnyerte a Fülöp herceg érmet is.

Az nem derült ki, mi okozta a férfi halált.