Ilyen a börtönökben a karácsony

börtön, karácsony, börtönkarácsony, ünnep, fegyház, illusztráció, 2022
24 December 2022, Thuringia, Hohenleuben: A Christmas tree stands in the Hohenleuben correctional facility (JVA). Thuringia's Minister of Justice Adams visited the correctional facility and thanked the staff for their service. Photo: Sebastian Willnow/dpa (Photo by SEBASTIAN WILLNOW / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
Karácsony közeledtével szinte minden büntetés-végrehajtási intézetben rendeznek szentmisét. Ezt tudatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) szombaton a médiával.
Vágólapra másolva!

Az egyházi vezetők fontosnak tartják, hogy a karácsonyi áldás és a szentírás is eljusson azon hívőkhöz, akik az elkövetett bűncselekményük miatt szeretteiktől, családjuktól távol töltik az ünnepeket.

A büntetés-végrehajtási szervezet az ünnepi időszakban "számtalan programmal, csoportfoglalkozással, filmvetítéssel, előadással, jóvátételi felajánlással és egyéb, karácsonyhoz kapcsolódó eseménnyel biztosítja", hogy a fogvatartottak közelebb kerüljenek a karácsonyi ünnepkörhöz. Ilyenkor a reintegrációs tisztek, a felügyelők, a börtönpszichológusok és börtönlelkészek munkájára a szokásosnál nagyobb hangsúly helyeződik.

illusztráció Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sebastian Willnow

- fogalmaztak.

Kitértek arra, hogy "karácsonykor kivétel nélkül minden elítélt asztalára ünnepi menü kerül", a börtönök is ünnepi díszt kapnak, és lehetővé teszik, hogy "mindazok, akik a videó-hívás alapú kapcsolattartási lehetőséggel élve felhívják hozzátartozóikat, a beszélgetés során egy kis bepillantást nyerhetnek az otthoni környezetbe - olvasható a BvOP közleményében.