Vágólapra másolva!
A spanyol Szuperkupa első elődöntőjében a Real Madrid és a Valencia csapott össze Szaúd-Arábiában. Az első félidőben Benzema talált be tizenegyesből, majd a második félidőben Samuel Lino egyenlített. A hosszabbításban sem született gólt, így tizenegyesekkel dőlt el a továbbjutás sorsa, amiben a Real Madrid bizonyult jobbnak.

A bajnokság első két helyezettje és a Király-kupa győztese és ezüstérmese harcolhat a trófeáért, így ezúttal a Real Madrid a Valenciával csapott össze az elődöntőben, a másik ágon a Barcelona a Betisszel találkozik majd.

Az első félidő 37. percében Karim Benzema ismét remekül indult meg, majd a Valencia játékosa, Cömert bevetődve fellökte őt a 16-oson belül. A francia csatár jobbal a kapu jobb alsó sarkába lőtt, és ezzel megszerezte a vezetést a Real Madrid. Benzema 18 meccsen 11 góllal és 1 gólpasszal áll a jelenlegi idényben.

Modric is szenvedett sokszor a Valencia játékosai ellen Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Samue Linoa a második félidő elején a csapattárs Lato jobb oldali beadását jobbal a jobb alsóba rúgta kissé balról, öt méterről, Vázquez mellől. Courtois-nak esélye sem volt, és a középhátvéd Militao sem állt éppen a helyzet magaslatán. Carlo Ancelotti csapata ezután többet támadott, de gólt nem tudott szerezni, így következett a hosszabbítás.

A ráadásban a Valencia kapusa, Mamardasvili óriási bravúrokat mutatott be, és sokszor mentette meg a csapatát a góltól. A tizenegyeseknél Cömert és Gayá hibázott, így a Real 4-3 megnyerte a büntetőpárbajt, és továbbjutott.

SPANYOL SZUPERKUPA, SZAÚD-ARÁBIA
ELŐDÖNTŐ

Real Madrid–Valencia 1–1 (1–0) – hosszabbítás után, tizenegyesekkel 4–3
Szaúd-Arábia, Fahd király Nemzetközi Stadion, 50 492 néző. V: Hernández Hernández
Gólszerző: Benzema (39. – 11-esből), ill. Lino (46.)