Itt látható a tavalyi év legnagyobb hazai mozisikere

Vágólapra másolva!
A mozik után először a FILMIO-n látható az elmúlt év legnagyobb hazai vígjátéksikere, a Nyugati nyaralás. A 80-as évek balatoni nyaralásait megidéző retro krimi vígjátékot 2022-ben közel kilencvenezren látták a mozikban és elnyerte a CineFest - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját is.
Vágólapra másolva!

Megérkezett a tavalyi év legnagyobb hazai mozisikere, a Nyugati nyaralás a FILMIO-ra. A Tiszeker Dániel (#sohavégetnemérős, Nagykarácsony) és Lévai Balázs rendezésében, Pokorny Lia és Mészáros Máté főszereplésével készült alkotás egy félreértés miatt rendkívüli kalandokba keveredő család története a magyar riviérán.

Az ügyeskedő családfő mindent megtesz, hogy a rosszindulatú hivatalnokok miatt meghiúsult svájci vakáció mégis megvalósuljon, ezért kölcsönveszi külföldi ügyfele drága autóját és családtagjaival német turistáknak kiadva magukat megkezdik nyaralásukat a magyar tengernél, nem sejtve, hogy az apró csellel magára szabadította a titkosszolgálat embereit is.

A Nyugati nyaralás mozibemutatóját követően rögtön a nézettségi lista élére került.

„Ha a közönség szereti a filmed, annál nincs nagyobb boldogság rendezőként. Mi, Tiszeker Dániel alkotótársammal a szívvel teli történetekben hiszünk. Amikben magunkra ismerhetünk, de sokat nevethetünk is. Nagyon örülünk, hogy a Nyugati nyaralás főszereplő családját ilyen gyorsan megszerették a magyar nézők!" – kommentálta a sikeres fogadtatást Lévai Balázs rendező-producer.

A Nyugati nyaralás főbb szerepeiben Pokorny Lia és Mészáros Máté mellett Szőke Abigél és Tóth Mátyás láthatók, továbbá feltűnik Szervét Tibor, Patkós Márton, Ötvös András és Orosz Ákos is.

A forgatókönyvet Tasnádi István írta, zenéjét Balázs Ádám szerezte. Az operatőr Pataki Ádám, a vágó Mezei Áron, a díszleteket pedig Szász Ivett tervezte.

A Nyugati nyaralás a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, producere Lévai Balázs és Meggyes Krisztina volt.