Megkívánta az avokádókrémes pirítóst, de csak éretlen avokádót talált a boltban? Ebben az esetben eddig úgy érezhettük, nincs más megoldásunk: ki kell várni, amíg az avokádó magától megpuhul. Azonban most mutatunk egy trükköt, melynek segítségével alaposan felgyorsíthatjuk az érés folyamatát – ígéri a neves gasztronómiai portál.
Az avokádó érésének leggyorsabb módja, ha egy éretlen avokádót egy barna papírzacskóba teszünk egy almával vagy banánnal 2-3 napra, amíg meg nem érik.
- javasolja Amanda Izquierdo, dietetikus.
„Ez a technika az etilén nevű növényi hormon miatt működik, ami az almában és banánban is megtalálható" - teszi hozzá. „Ha ugyanis egy barna papírzacskóba tesszük az avokádót egy almával vagy banánnal, az ezekben a gyümölcsökben termelődő etiléngázok beszorulnak, és a gyümölcsök gyorsabban érnek."