Ezek voltak a legszebb gólok a Real Madrid-Liverpool BL-csúcsrangadókon - videó

Horizontal
Real Madrid's French striker Karim Benzema (L) controls the ball as he is marked by Liverpool's Scottish defender Andrew Robertson (R) during the UEFA Champions League final football match between Liverpool and Real Madrid at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on May 28, 2022. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Tavaly a fináléban, idén már a 16 között összekerült egymással a címvédő Real Madrid és a Liverpool, a két sztárcsapat párharcának első mérkőzését kedden rendezik a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Az Origo ennek alkalmából összegyüjtötte a két sztárcsapat összecsapásainak legszebb góljait az elmúlt évtizedből.

Az angol és a spanyol futball két ikonikus csapatának ez lesz a tizedik egymás elleni összecsapása a legrangosabb európai kupában, eddigi csatáik egyharmadát döntőkben vívták: tavaly május 28-án Párizsban Vinícius Júnior gólja döntött.

2018-ben Kijevben Karim Benzema és duplázó Gareth Bale vezetésével, valamint a Liverpool akkori kapusának, Loris Kariusnak a "segítségével" 3-1-re nyert a Real Madrid.

1981-ben, az akkor még Bajnokcsapatok Európa Kupájának nevezett sorozat végén szintén Párizsban mérkőztek meg a csapatok, akkor Alan Kennedy találatával a Liverpool diadalmaskodott.

A 2020/21-es idény negyeddöntőjében ugyancsak a madridiak kerekedtek felül, hazai környezetben 3-1-re nyertek, a visszavágó pedig gól nélküli döntetlennel zárult.

A 2008/09-es szezonban a mostanihoz hasonlóan a nyolcaddöntőben találkoztak egymással, az angolok akkor kettős győzelemmel jutottak a nyolc közé.

Érdekesség, hogy a Liverpool legutóbbi öt Bajnokok Ligája-menetelésének négyszer is madridi csapat vetett véget, a már említett Real elleni kudarcok mellett a 2019/20-as idényben az Atlético Madriddal szemben búcsúzott a Mersey-parti alakulat. A Real Madrid - Liverpool BL-összecsapásainak legszebb góljai az elmúlt évtizedből:

A Liverpool jelenleg csak a nyolcadik a Premier League-ben, hátránya hét pont a még BL-indulást jelentő negyedik helyen álló Tottenham Hotspurrel szemben, így könnyen elképzelhető, hogy Jürgen Klopp csapata csak BL megnyerésével biztosíthatná helyét a legrangosabb európai kupasorozat következő kiírásában. A bajnokságban a Pool az elmúlt hetek gyengélkedései után a legutóbbi két fordulóban nyert, előbb a városi rivális Evertont, majd a Newcastle-t is legyőzte. A Realnak a La Ligában címvédőként nyolc pont a hátránya a listavezető Barcelonával szemben, legutóbbi két fellépésén viszont magabiztosan diadalmaskodott. Az Anfielden sorra kerülő találkozót 21.00-től az M4 Sport élőben közvetíti.