Vágólapra másolva!
Tom Bogert, az amerikai labdarúgásban bennfentes újságíró azt írja, hogy a Franck Boli, a magyar bajnok Ferencváros támadója az MLS-ben szereplő Portland Timbers csapatához igazol.

Az átigazolási híreiben jártas amerikai újságíró úgy tudja, hogy a Fradi elefántcsontparti támadója rövidtávú szerződést köt a Portland Timbersszel, amely az előző szezonban lemaradt a rájátszásról.

Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója januárban elárulta, hogy a klub nyitott Boli eladására, ha van iránta érdeklődő. A 29 éves támadónak voltak is megkeresései, de minden ajánlatot elutasított.

Franck Boli rendszeresen remekelt az Újpest ellen Fotó: Csudai Sándor - Origo

Boli 2019 augusztusában érkezett a Fradihoz a norvég Stabæk csapatától. 126 mérkőzésen 42 gólt lőtt és 11 gólpasszt adott, a Fradi szerepelhetett a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében is. A zöld-fehérekkel három bajnoki címet és egy Magyar Kupát nyert.

A szurkolók nagyon szerették az elefántcsontparti támadót, aki kilencszer játszott az ősi rivális Újpest ellen, csapata pedig mind a kilenc meccset megnyerte. A 2019/20-as szezonban a Fradi mindhárom Újpest elleni bajnoki derbijét 1-0-ra nyerte meg, mindhárom meccsen Boli szerezte a győztes gólt. A tavaly szeptemberi Szusza Ferenc Stadionban aratott 6-0-s Fradi-sikerből Boli két góllal vette ki a részét.