Brutális részletek derültek ki az emődi csecsemőgyilkosságról

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Közvetlenül a szülés után papírt tömött a szájába, és átdobta a szomszédja kertjébe a kislányát az a 15 éves kamaszlány, aki a múlt hét pénteken adott életet a gyereknek. Az újszülöttre a rendőrök találtak rá, és bár kórházba vitték, meghalt. Makai Gábor pszichológus a Borsnak azt mondta, hogy az évekig tartó börtönbüntetésnél súlyosabb büntetést jelenthet majd számára az élete végéig kitartó, kínzó bűntudat.
Vágólapra másolva!

A 15 éves emődi lány múlt pénteken egészséges gyereket szült. A kamasz a terhességéről nem beszélt senkinek, végig titkolni próbálta, és bár a párja, Dani gyanakodott arra, hogy gyereket vár, a kamasz határozottan tagadta. A szülés után Lilla pánikba esett.

Újszülött gyereke száját betömte, és egy mozdulattal átdobta a kislányt a szomszéd udvarára,

ami egyet jelentett a kicsi halálos ítéletével, mivel az anyja eláttatlanul magára hagyta. Lilla rosszul lett és kórházba került. Az orvosok mondták a szüleinek, hogy nemrég egy gyereknek adott életet. Amikor kiderült, mit tett vele, a rendőrök azonnal elindultak a kislányért. Megtaláltak, de már

a gyors orvosi segítség sem menthette meg az életét.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus a Bors kérdésére arról beszélt, milyen lelki tényezők vezetnek ahhoz, hogy egyanya megölje a gyerekét.

– mondta a szakértő, majd hozzátette, hogy egy efféle tragédia is feldolgozható pszichoterápia segítségével. "Egy ilyen, nem tervezett terhesség kilenc hónapja arról szólhat, hogy a lány igyekszik kiszorítani a tudatából azt a tényt, hogy terhes. Ez a rettegés és a tagadás időszaka. Ez azt jelenti, hogy az érintett akár

amit szeretett volna elkerülni" –foglalta össze a pszichológus.

Amikor a gyerek megszületik, a kisbaba édesanyja nem tud tovább titkolózni, és úgy érzi, mielőbb el kell rejtenie, meg kell tőle szabadulni. Nem a gyerekeként, hanem megoldandó problémaként tekint rá a szakember szerint.

"Ebben a helyzetben a tudat beszűkülhet és fellazulhat a kontroll. Megjelenhet a menekülés ösztöne, aminek a következménye az agresszió. Ez akár szélsőséges mértékű is lehet. Az érintett nem a gyermekének tekinti a kisbabát, hanem a félelme okozójának" – mondta el Makai Gábor.

A szakember szerint az anyát ilyen esetben élete végéig elkíséri a bűntudat, rémálmokat, szorongást, depressziót okozva:

– fejezte be Dr. Makai Gábor.

Ahogyan korábban megírtuk, a 15 éves emődi lánnyal szemben tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságon. A lányanyát őrizetbe vették és kezdeményezték az ügyészeknél letartóztatása indítványozását. A Miskolci Járásbíróság hétfő délutáni döntése értelmében a lányanya bűnügyi felügyelet alá került, de iskolába bejárhat.