Megdöbbentő információk derültek ki az önmagát a rendőrségen feladó magyar válogatott focistáról

Edzőtábor, csapatépítés, ETO
Halászi, 2014. január 22. Tokody Tibor, a Győri ETO FC labdarúgója egy talicskát tol a klub játékosainak Pusztaolimpia elnevezésű csapatépítő tréningjén a Halásziban lévő Babos Majorban 2014. január 22-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Pénteken sikkasztás gyanúja miatt elfogatóparancsot adtak ki Tokody Tibor ellen, aki később fel is adta magát a győri rendőrségen. Azóta kiderült, nem volt az első hasonló ügye a korábbi magyar bajnok játékosnak.

A Győri ETO és az Újpest egykori támadója, miután felkerült a körözött személyek listájára, önként ment be a rendőrségre, hogy kihallgathassák őt. Később úgy nyilatkozott, hogy 180 euró miatt került kellemetlen helyzetbe.

„Nincs semmiféle sikkasztási ügy. Egy 180 eurós vita utóélete a meghurcolásom. A korábbi munkahelyemen sofőrként dolgoztam. Az egyik ilyen alkalommal két másik társammal együtt oda parkoltunk a három kocsival a schwechati repülőtéren, ahová mindig is szoktunk. Csakhogy másnap

– nyilatkozta Tokody a Sportalnak.

A Sportal információi szerint azonban

pénteken a győri rendőrség már egy másik, több bűncselekményt magába foglaló eljárás miatt adott ki ellene elfogatóparancsot.

Domonkos Attila, az Aerobus Lux Kft. ügyvezetője elmondta, hogy Tokodyt, aki korábban az alkalmazottja volt, a bíróság már 2020 szeptemberében jogerősen 1 év 2 hónap szabadságvesztésre ítélte folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette miatt, amit két évre felfüggesztettek.

Tokody Tibor győri focistaként a világbajnok Olivier Giroud ellen is pályára lépett Forrás: AFP/Pascal Guyot

„Egy közös ismerősünk miatt adtam munkalehetőséget Tibornak, miután értesültem róla, hogy az ETO-tól történt elküldése után meglehetősen szorult anyagi helyzetbe került.

Első ízben százezres nagyságrendű összeggel nem tudott elszámolni, de azt később ledolgozta, majd másodszor 503 ezer forinttal rövidített meg – magyarázta a személyszállító vállalkozás vezetője. – Az utasok ugyanis nála fizettek, ám ő a bevételt nem adta le a házi pénztárban. Természetesen megtettük a feljelentést, sőt,

Az eljárás során is ezzel a parkolási büntetéssel próbálkozott, amiről önöknek beszélt, de még a saját tanúi is ellene vallottak, illetve a reptér is megerősítette, szó sem volt ilyesmiről."

„A munkájával nem volt gond, a német nyelvtudása miatt mai napig nálunk dolgozhatna, viszont emberileg nem tartom őt sokra, egy igazi tróger. Azt sem lehetett elhinni neki, amit kérdez – folytatta Domonkos.

A tárgyalásokra ugyan eljárt, de a fizetési meghagyásokat soha nem vette át. Ugyanakkor furcsállom, hogy miért most adtak ki ellene körözést egy három évvel ezelőtt lezárult ügyben."