Vascsővel és kaszapengével rabolt a hajdúböszörményi férfi

Vágólapra másolva!
A vádirat szerint a 21 éves férfi korábbról ismerte a férfit akit megtámadott, ő ugyanis ismerőseinek árult különböző SIM kártyákat. A későbbi rabló is vett tőle. Szeptember 7-én aztán egy vascsővel megjelent a házánál, ahol a szomszéd felőli kerítésen át bemászott az udvarra. A férfi a kertben talált egy 70 centis kaszapengét, amit szintén magához vett, és bement a házba, és a tévét néző férfihoz lépett.
Vágólapra másolva!

Telefonkártyákat követelt, közben a pengét maga elé tartotta. Meg is kapott öt mobiltelefonos feltöltőkártyát, de ezután már pénzt is követelt. Kapott is ötezer forintot, de azt kevésnek tartotta.

Végül újabb 26.000 forintot kapott. Ezután már telefont követelt, de amit elsőre kapott, nem tetszett neki, így azt nem vitte el.

A támadó ezután felvette a szobában lévő ragasztószalagot és megkérdezte a házigazdát, hogy van-e kése.

A férfi tartott attól, hogy meg akarja kötözni, ezért félelmében felajánlotta, hogy az előszobában lévő táskájából ad még 3.500 forintot.

Közben a konyhában felvette a bozótvágó kését és megpróbált a támadó felé sújtani, de azt a férfi a kezében tartott vascsővel és kaszapengével kivédte, aztán összeverekedtek.

Végül a támadó a földre nyomta a másik férfit, és többször megrúgta, a vascsővel a férfi fejére ütött, aztán elszaladt. Összesen 40.000 forint kárt okozott.

A házigazdának a fején is megsérült, a kezein pedig metszett vágások lettek. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sérült meg életveszélyesen.

A betörő ellen most vádat emeltek.