Kovács Árpád : A költségvetésnek iránytűnek kell lennie

KOVÁCS Árpád
Budapest, 2022. június 22. Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke beszédet mond Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács (KT) elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a költségvetésről, az ország helyzetéről.
Vágólapra másolva!

Az elnök felidézte legutóbbi parlamenti megszólalását, ahol beszámolt arról, a költségvetés jól áll, nem egyszerű, de sikerülhet a tervezet mentén haladni ebben az évben. Természetesen vannak befolyásoló tényezők, elsősorban az orosz-ukrán háború és annak gazdasági hatásai, de ide sorolható az EU-val történő vita is. Nem egyszerű a költségvetés tervezése sem, hiszen ma nem lehet tudni, mi lesz pár hónap múlva, ezt számos ország átélte az elmúlt időszakban, nem csak a magyarok.

Kovács Árpád parlamenti megszólalásában kiemelte azt is, hogy a költségvetésnek iránytűnek kell lennie, valamint azt is megemlítette, fontos a bizalom kérdése is. Mint megjegyezte, mindezeket az országgyűlésben akkor mind a kormánypárti, mind az ellenzéki politikusoknak mondta. Ez utóbbiak kapcsán azt mondta el, egy olyan országban, ahol masszív parlamenti többség van, ott az ellenzéknek vannak választási lehetőségei, például az, amit itthon lehet látni, amikor egyfajta parlamenti gerillaharcot folytatnak. A KT elnöke megjegyezte azt is, neki nem tiszte ennek a megítélése, csupán csak megismételte a költségvetés iránytűi szerepének fontosságát.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.