Vágólapra másolva!
Royston Drenthe korábbi egyszeres holland válogatott középpályás először még 2016-ban jelentette be visszavonulását, majd zenei karrierrel próbálkozott, s ugyan másfél év múlva visszatért, a profi futballtól mára eltávolodott. Jelenleg a holland harmadosztályú Kozakken Boys labdarúgója, s mellette az egészségügyben helyezkedett el: ápolóként többek között demenciával diagnosztizált betegekkel foglalkozik.

– idézte Drenthét a NOS című holland lap.

Royston Drenthe a Realban játszott Forrás: AFP/Philippe Desmazes

Royston Drenthe 2006-ban,19 évesen robbant be a Feyenoordnál a nemzetközi futballvilágba, s hamar a Real Madridnál találta magát, ahol 2012-ig öt éven át szerepelt, ám a kezdőben nem igazán tudott gyökeret verni, s az utolsó két évében már kölcsönadták.

Később évenként új csapatba került: megfordult az orosz Alanyija Vlagyikavkaznál, az angol Readingnél és Sheffield Wednesdaynél, a török Kayserispornál, az Arab Emírségekbeli Banijasznál, majd 2016-ban bejelentette visszavonulását

A holland szélső többek között rapzenei karriert szeretett volna indítani, ám végül ismét a futballpályán kötött ki, a holland másodosztályú Sparta Rotterdamnél húzott újra stoplist, hogy aztán a harmadosztályú Kozakken Boysnál töltött két idény után Spanyolországban előbb a negyedosztályú Racing Murcia, majd a városi rivális, szintén negyedosztályú Real Murcia játékosa legyen.

Drenthe tavaly év végén tért vissza a Kozakkenhez, ami mellett civil munkát is vállalt: jelenleg egy demenciában szenvedő betegekkel foglalkozó intézményben dolgozik ápolóként.