Konyhakéssel akarta megölni debreceni feleségét egy migráns

Vágólapra másolva!
Azután, hogy a debreceni nő bejelentette, hogy el akar válni, iráni férje többször halálosan megfenyegette őt és a családját is. Emberölés előkészületével és más bűncselekményekkel is megvádolták.
Vágólapra másolva!

Az iráni férfi egy debreceni nőt vett el. Felesége terhes volt már, amikor 2018 januárjában elmondta a férfinak, hogy válni akar.

Ettől a migráns annyira ideges lett, hogy a nagy konyhakéssel a kezében megfenyegette a feleségét. Azt mondta neki, csak azért nem öli meg, mert terhes.

2019 tavaszán elváltak. Közös gyerekük kizárólagos felügyeleti jogát a nő kapta. A férfi nem tudta feldolgozni a válást és azt sem, hogy elszakadt a gyerekétől, ezért ezután folyamatosan zaklatta és fenyegette volt feleségét.

A bírósági döntés alapján a férfi 2019 márciusától egy éven keresztül csak egy debreceni gyermekjóléti központban találkozhatott a gyerekével. A pandémia alatt telefonon tartotta vele a kapcsolatot. A kapcsolattartások alatt a migráns összesen

36 alkalommal fenyegette meg a gyereke magyar édesanyját és az egész családját is azzal, hogy megöli őket.

2021 márciusában egy családsegítőnél volt a láthatás, ahol a férfi a megállapodást megszegve először ment el onnan. Jól tudta, hogy a nő apja hamarosan megérkezik kocsival, hogy elvigye a lányát és az unokáját. A férfi elbújt a közelben. Amikor meglátta a kocsit, felvett egy tégladarabot és megdobta vele az autót. A kocsiban 60 ezer forintos kár lett, ami nem térült meg.

A válás után a bírósági döntés alapján a férfinak gyerektartást kellett volna fizetnie, ő viszont egy forintot sem adott a saját gyereke felnevelésére, így már több mint 1 millió forinttal tartozik.

Az ügyészség emberölés előkészülete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a férfi ellen. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje börtönbüntetésre és határozott időre utasítsa ki az országból.