Németországban fogták el a rendőröket vascsővel megtámadó nyírségi férfit

rendőrautó, csőben
Vágólapra másolva!
A gyanú szerint egy nyírségi férfi vascsővel rendőrökre támadt, aztán Németországig menekült, ahol elfogták, végül az ügyészek indítványára a hétvégén letartóztatták.
Vágólapra másolva!

2022. június 15-én este egy 30 éves, nyírségi férfi segélyhívón bejelentést tett és rendőri intézkedést kért. A rendőrök elmentek hozzá és meghallgatták, aztán elmentek, hogy intézkedhessenek. Nem sokkal később visszatértek és elmondták a férfinek, mire jutottak. Közölték vele, hogy ami miatt bejelentést tett, vagyis az "anyagi sérelmét bírósági úton tudja érvényesíteni". Ez nem az a válasz volt, amire a férfi számított. Nagyon dühös lett.

Kijelentette, hogy neki most kell a pénz, úgyhogy inkább maga intézkedik és a már lassan távolodó rendőrautó nyitott ablakán át ököllel az egyik rendőr feje felé ütött.

Nem sikerült neki megütnie, csak a rendőrautóba boxolt egy hatalmasat.

illusztráció Forrás: Police.hu

A rendőrök kiszálltak az autóból. Egyikük megfogta a támadó egyik karját, aki ettől csak idegesebb lett. Kirántotta magát a fogásból és beszaladt a ház udvarára.

Felkapott egy három méter hosszú vascsövet és megfenyegette vele a rendőröket. El is indult feléjük.

Mivel tartott attól, hogy valóban megüti, az egyik rendőr előkapta a szolgálati fegyverét és maga előtt tartotta. Nem kellett használnia, mivel a támadó testvére megakadályozta a férfit abban, hogy a vascsővel az utcára lépjen.

A rendőröknek végül nem sikerült helyben elfogniuk a támadót, aki egészen Németországig menekült. Ott fogták el európai elfogatóparancs alapján.

A felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal meggyanúsított, többszörösen büntetett előéletű támadó nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését. A bíró a nyomozó ügyészség indítványával egyetértett, és elrendelte a férfi letartóztatását egy hónapra. A végzés ellen a védője fellebbezett.