Magyar orvos segített Ferenc pápának világhírű módszerével

Ferencpápa2023, Ferenc pápa, pápalátogatás, háromnapos apostoli látogatás, Ferenc pápa magyarországi látogatása, Magyarország, szombat, 2023, Papp László Budapest Sportaréna,
Vágólapra másolva!
Magyarországi látogatása alkalmával a legfőbb kihívás a pápa egészségével kapcsolatban az, hogy Ferenc pápa rendkívül fogékony a felső légúti megbetegedésekre. Fiatal atyaként, még Argentínában el kellett távolítani tüdeje egy részét egy agresszív fertőzés miatt. A műtét óta légzési nehézségekkel küszködik, és igen érzékeny szezonális vírusokra.
Vágólapra másolva!

A pápa egészségére nyolc éven át Dr. Fabrizio Soccorsi vigyázott, kapcsolatuk pedig olyannyira baráti lett, hogy a szentatya egyik bizalmasának számított a szakember, aki két éve halt meg - írja a Magyar Nemzet.

Őt követte 2021 januárjától Roberto Bernabei, aki a római Szent Szív Katolikus Egyetem professzora, neurológus, de az ortopédiai problémák szakértője is egyben. A sajtóhírek szerint ő is vele tart Budapesten.

Másik egészségügyi problémája egy két évvel ezelőtti beavatkozáshoz kötődik, amikor is eltávolították vastagbele egy részét. Betegsége valószínűleg a rostszegény táplálkozás miatt alakult ki, a műtét óta pedig szigorú diétát kell tartania.

Ferenc pápa Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Ennek része a szénhidrátmentes, illetve zsírszegény étkezés is, amit a vatikáni nagykövetségen elköltött étkezései során is tart majd.

Négy apáca főz rá a budai nunciatúrán. Sovány szárnyasokat és halat ehet, de kerülnie kell a számára oly kedves tésztákat, ezek közül is kedvencét, az olasz pizzát.

A szentatya életét térdízület-problémái is megnehezítik. Ezeket először az Atletico Madrid focicsapatának orvosa próbálta kezelni. José María Villalón ortopéd sebész és traumatológus szakorvos ezt mondta tavaly ősszel a pápáról:

Ferenc pápa állapota végül egy világhírű magyar módszertől lett jobb.

Az úgynevezett lágylézeres fényterápiának és a mágneses kezelésnek köszönhetően a pápa sejtjei regenerálódtak.

A technológiát Mester Ádám radiológus szakorvos édesapja, Mester Endre sebész professzor fejlesztette ki, aki még 1965-ben kezdett kísérletezni az eljárással.

Az egyházfő Budapesten már nem a kerekesszékben ülve, hanem botra támaszkodva vesz részt a protokolláris eseményeken.