Iráni olajat szállító tanker gyulladt ki Malajziánál

Kota Tinggi, 2023. május 02. A malajziai parti őrség által közreadott képen kimentett matróz égő hajóját nézi a malajziai partok előtt, a Johor államban fekvő Kota Tinggi térségében 2023. május 2-án, miután tűz ütött ki egy gaboni olajszállító tartályhajón. A Kínából Szingapúrba tartó tanker 28 fős legénységéből 23 tenegerészt kimentettek, a többieket egyelőre eltűntként tarják nyilván. A tűz oka még nem ismeretes. MTI/EPA/Malajziai parti őrség
Vágólapra másolva!
Kigyulladt egy iráni olajat szállító tanker Malajzia partjainál, hétfőn. A hajó 28 fős legénységét nagyrészt kimentették, de három ember eltűnt - írta a Splash.
Vágólapra másolva!

Az 1997-ben épült Pablo nevű tanker Kínából az Egyesült Arab Emírségekbe tartott, amikor tegnap délután a tűz kitört. A legénység vészjelzést adott le, a malajziai hatóságoknak a 28 fős legénységből 25-öt sikerült kimenteniük - írta a portál.

A Kínából Szingapúrba tartó tanker 28 fős legénységéből 23 tenegerészt kimentettek, a többieket egyelőre eltűntként tarják nyilván Forrás: MTI/EPA/Malajziai parti őrség/-

A TankerTrackers.com elemzése szerint a hajó, amelynek korábbi tulajdonosai Indiából és az Egyesült Arab Emírségekből származnak, korábban már szállított iráni nyersolajat.

Délkelet-Ázsiában, amely a tankerforgalom egyik fő csomópontja, sok árnyéktanker halad át a forgalmas vizeken.

Tavaly októberben a dzsibuti bejegyzésű Young Yong az indonéziai Riau-szigeteknél futott zátonyra, amely hajó ellen az USA szankciókat rendelt el állítólagos iráni kapcsolatai miatt - írta a portál.